La 13a edició del Festival Còmic pretén escampar rialles a cada racó de Figueres

0
947

Creix el nombre d’escenaris i la capacitat d’aforament en les vint propostes previstes entre el 8 i 12 d’abril


D’una forma més que original, com no podia ser d’una altra manera, el dimecres al matí a l’Ester Estilista de Figueres es va presentar la 13a edició del Festival Còmic de Figueres. Els presentadors d’aquest acte portaven un pentinat, creat per Fafà Franco, que contenia una imatge dels artistes que actuaran a cada espai. Un festival «completament consolidat», segons l’alcaldessa de Figueres Agnès Lladó, que també l’ha qualificat de «necessari en aquests anys en què no tenim molts motius a escala global per riure».

Els directors del festival, Xavier Valentí i Titín Custey, han anunciat que per aquesta edició «se’ns han alineat molts d’astres, i molts artistes que perseguíem els tindrem aquí». Un d’ells és en Quim Masferrer, a qui anaven al darrere els darrers cinc anys i que finalment actuarà al Teatre el Jardí el 12 d’abril, on les entrades gairebé estan exhaurides.

PLAÇA CATALUNYA. Un any més s’habilitarà un espai de teatre de carrer, on es representaran obres gratuïtes com ara el show malabarístic «Piti Peta Hofen Show», de la companyia LPM, el dissabte dia 10 a partir de les 17 h. A més a més s’augmenta considerablement l’aforament de l’espai, ja que s’havia detectat que molta gent es resignava a assistir-hi per aquest motiu. Per això s’han afegit 250 localitats més. Ara aquesta zona comptarà amb capacitat per a 800 persones.

LA CATE. És el tercer any que s’utilitza com a espai, on es representen espais molt difícils de veure a les cartelleres: «canela fina», definia Valentí. El divendres 10 d’abril a les 19 h acollirà Coulrophobia, un espectacle canalla i surrealista on Dik i Adam oferiran un show ple d’absurditats i energia que intenta escapar d’un món de cartró. La llengua vehicular d’aquesta obra serà l’anglès: «el primer cop que el Festival Còmic utilitza aquesta llengua», deia Valentí, i afegia que «per la volada internacional que està agafant, ja tocava».

NOUS ESPAIS. Aquesta tretzena edició incorpora i adapta nous espais. El Casino es convertirà en un cabaret on dues patrícies, Espejo i Sornosa, expressaran les veritats més incòmodes el divendres 10 a les 21 h. La Rambla s’adaptarà per acollir espectacles com el de l’acròbata francès Julot Cousins amb el seu espectacle «Hula Hoopla», on se situarà dalt d’una asta a 9 metres d’alçària. A la plaça de l’Ajuntament es farà l’espectacle-performance de pentinats «Sienta la cabeza», on el diumenge a partir de les 18 h qualsevol pot asseure’s i convertir-se en model d’un pentinat especialment tolerant.

VEU A LES DONES. Pepa Plana i Noël Olivé representaran el diumenge 12, a les 19 h a La Cate, «Veus que no veus», un espectacle premiat, on representen una nova versió dels esquetxos més clàssics. La representació trenca el motlle i inverteix els papers: dones dalt de l’escenari fent riure els homes de platea. Un humor femení per a tothom.

ACTIVITATS PARAL·LELES. El diumenge 12 d’abril entre les 11 i les 13 h s’ha organitzat un taller de risoteràpia a l’hospital de Figueres, per a familiars i cuidadors de persones que pateixen casos d’Alzheimer.

CORONAVIRUS. En el moment en què es va fer la presentació s’estaven produint els primers aplaçaments culturals. Per aquest motiu l’organització ja va avisar: «No volem frivolitzar amb això, així que continuarem treballant i anirem veient, no prendrem cap decisió fins al dilluns 6 d’abril».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li