Jutgen un clan de la prostitució

0
609

Cinc membres d’una mateixa família haurien captat joves a Bulgària i les haurien obligat a prostituir-se a Castelló


La fiscalia demana penes d’entre 1 i 16 anys de presó per a un clan familiar que està acusat de captar dones vulnerables a Bulgària i obligar-les a exercir la prostitució en diverses carreteres de l’Alt Empordà (principalment la C-260), i també en algun club de la zona. El judici es va celebrar la setmana passada a la Secció Tercera de l’Audiència de Girona i, malgrat que al principi hi havia set imputats, al final de les vistes el fiscal públic va retirar l’acusació per a dos dels set acusats i es va focalitzar, sobretot, en el patriarca, la matriarca i un dels seus fills, per a qui demana les penes més altes: 12 i 16 anys de presó per pertinença a grup criminal i tràfic d’éssers humans, en concurs amb un delicte de prostitució coactiva a menor d’edat.

El fiscal sosté que els processats clavaven «fortes pallisses» a les noies amb l’objectiu de «domar-les», i que les obligaven a fer «llargues jornades», tant als marges de la C-260 com als prostíbuls de la comarca. Diu que, entre altres, els exigien que cada dia guanyessin com a mínim 500 euros venent el seu cos.

El ministeri públic relata que el clan de proxenetes va actuar a l’Alt Empordà (sobretot a la zona de Castelló d’Empúries) entre el 2008 i el 2009, i el gener del 2017. I en el seu escrit fa un incís especial en el cas d’una menor búlgara de 16 anys a qui els processats amenaçaven d’agredir-la, no donar-li menjar o fer mal als seus familiars si no accedia a prostituir-se.

Per als dos últims acusats, una filla dels patriarques i el seu marit, demana penes mínimes. A la primera li estima una eximent incomplerta de drogoaddicció i al segon, una atenuant analògica de confessió. Per a ella demana 3 anys de presó per pertinença a grup criminal i tràfic d’éssers humans. I per a ell, només 1 any (només l’acusa de pertinença a grup criminal). Segons sosté el fiscal, aquests dos acusats s’encarregaven de portar les noies fins als clubs o la C-260, i de controlar que ningú més ocupés aquells trams de carretera. El judici ha quedat vist per a sentència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li