Junts i el PSC podrien reeditar el pacte del Consell Comarcal

0
1080

Masquef, Mindan, Fàbrega i Casellas seran diputats a la Diputació


Constituïts ja els nous ajuntaments, aquesta setmana s’han intensificat les negociacions per crear govern a les administracions supramunicipals. Al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, s’estarien acabant de polir els últims serrells que permetrien a Junts per Catalunya i el PSC repetir el pacte que ja els ha permès governar conjuntament aquest mandat. Sumen 20 dels 33 consellers (15 de Junts i 5 del PSC) i, per tant, tenen majoria absoluta.

Aquesta no era l’única opció per al Consell Comarcal. De fet, ERC ha lluitat per formar governs sobiranistes a tots els consells comarcals. En el cas de l’Alt Empordà, també haurien sumat majoria absoluta (11 consellers), però sembla que l’opció ja s’ha descartat.

Mentrestant, a la Diputació de Girona la cosa està més oberta. Segons algunes fonts consultades per HORA NOVA, la confirmació del pacte comarcal podria haver travat una mica una de les opcions amb més números: el pacte Junts-ERC. Junts té 11 diputats, davant dels 9 d’ERC, els 4 del PSC i els de la CUP, IdS i Tots per l’Empordà (un cada un). I les negociacions continuen. El que sí que comença a estar clar, però, és qui seran els representants alt-empordanesos. Per Junts, els nous diputats de la comarca seran l’ara ja exalcalde de Figueres, Jordi Masquef, i l’encara alcaldessa de Roses, Montse Mindan. Tots dos s’estrenaran en el càrrec. Per ERC, repetirà l’exalcalde de Lladó i actual tinent d’alcalde, Joan Fàbrega. I pel PSC s’estrenarà el regidor figuerenc Pere Casellas.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li