Junts fa una oferta sense condicions

0
1024

El grup liderat per Jordi Masquef proposa un pacte amb ERC, Guanyem i Canviem per fer fora el PSC


Dies abans del pronunciament del Tribunal Suprem sobre l’1-O, el grup municipal de Junts per Figueres va oferir un pacte sense condicions per fer fora de l’equip de govern el PSC. Junts va fer la proposta dimecres passat a l’alcaldessa d’ERC, Agnès Lladó, que està governant amb Canviem Figueres, Guanyem Figueres i amb el PSC de Pere Casellas.

El portaveu de Junts, Jordi Masquef, va justificar la proposta dient que «els moments excepcionals requereixen respostes excepcionals». Per aquest motiu, l’oferiment de Junts a l’alcaldessa, Agnès Lladó, es feia «sense condicions» per formar «un govern d’unitat». Jordi Masquef també va explicar que l’entrada dels vuit regidors no suposaria cap dedicació ni parcial ni exclusiva i que tampoc demanarien l’alcaldia, ni cap retribució, dedicació exclusiva ni parcial. Masquef va afegir: «La nostra entrada no implicaria en cap cas empitjorar la situació de les arques municipals». Junts per Figueres considera que la sentència de l’1-O no es pot afrontar amb aquells que no només van avalar l’aplicació del 155, sinó que «amenacen» de tornar-lo a aplicar, en referència als socialistes, que tenen quatre regidors a l’equip de govern. També va assegurar que la seva entrada donaria un govern amb una «amplíssima majoria» que garantiria l’estabilitat de Figueres i es correspondria amb els resultats electorals del maig.

L’ALCALDESSA. Agnès Lladó no va fer declaracions però des de fonts municipals, tal com va recollir ACN, la proposta es va qualificar d’«ocurrència» i que «només respon al fet que Junts per Figueres s’ha adonat que l’equip de govern està fent coses i que funciona». Per això, van dir que ni tan sols s’ho plantegen. També es va assegurar que no hi ha «fractures» dins de l’equip de govern.

El pacte a quatre bandes és entre ERC (5 regidors), el PSC (4), Canviem Figueres (1) i Guanyem Figueres (1). Precisament, va haver reacció des Guanyem Figueres de José Castellón. Es va qualificar de «cínica i desafortunada» la proposta de pacte de Junts. Guanyem diu que referma el seu compromís per «transformar» la ciutat i acusa «els darrers governs convergents i succedanis» de «mala gestió» i de «les greus deficiències que té Figueres en tots els àmbits».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li