Judici a una noia acusa de fer prostituir i retenir-ne una altra en un pis de Llançà

0
619

Una jove romanesa de 22 anys, Daniela P., s’ha assegut aquest matí a la banqueta dels acusats de l’Audiència de Girona acusada de fer prostituir i retenir una compatriota durant dos dies en un pis de Llançà. La processada, que s’enfronta a onze anys de presó, ha negat els càrrecs i ha dit que la seva companya va venir a Catalunya sabent que treballaria en un prostíbul. També ha declarat que no li havia retingut el passaport ni l’havia tancada amb pany i clau per evitar que fugís. El fiscal sosté, però, que la jove es va haver d’escapar del domicili despenjant-se per un balcó per poder demanar ajuda.

Els fets que s’han jutjat aquest dimarts van tenir lloc a principis de desembre del 2006. Segons relata el fiscal, la víctima va arribar a Catalunya en companyia de Daniela P., un altre home (també imputat en el cas però a qui no s’ha localitzat) i dues noies romaneses més. El grup es va instal·lar en un pis del carrer Castellar de Llançà.

Inicialment, la jove es pensava que treballaria en una discoteca, però –segons recull el fiscal- la realitat va ser molt diferent. El ministeri públic indica que Daniela P. li va retenir el passaport i la va obligar a exercir la prostitució al club Dallas de La Jonquera (Alt Empordà). La jove havia d’entregar-li també tots els guanys que tenia per pagar les despeses del viatge des de Romania.

Passats dos dies, el fiscal relata que la víctima va decidir deixar de treballar al prostíbul i tornar-se’n al seu país. Quan ho va saber, Daniela P. la va amenaçar amb tallar-li els tendons i amb cremar casa seva. A més, per evitar que s’escapés, la va tancar al pis. La jove es va haver d’escapar despenjant-se pel balcó.

Durant el judici, la processada ha negat els càrrecs de prostitució, detenció il·legal i amenaces que se li imputen. Daniela P. ha declarat que la seva compatriota no va venir enganyada a Catalunya i que ja sabia on treballaria abans d’emprendre el viatge. La processada ha afegit que, un cop a Llançà, si bé era cert que s’havia enfadat quan la jove li va dir que se’n volia tornar a Romania, en cap moment l’havia amenaçada ni retinguda.

L’acusada ha explicat que només hi havia una única clau del pis, però que encara que la porta estigués tancada per fora, qui volgués la podia obrir des de l’interior. A més, també ha negat haver retingut el passaport la jove en contra de la seva voluntat. Segons ha dit, tots els documents de les noies es trobaven en una tauleta de nit del domicili, i qualsevol d’elles podia agafar el seu quan volgués.

Els diferents policies locals i agents dels mossos que han declarat en el judici han explicat, però, que la suposada víctima s’havia mostrat ‘confosa, espantada i nerviosa’ d’ençà que se la van trobar de nit vagant pels carrers de Llançà. Els agents han explicat que la noia els havia dit que l’havien obligada a exercir la prostitució i que, després de negar-s’hi, Daniela P. i l’altre home l’havien retinguda al pis.

Tot i que la suposada víctima no s’ha presentat al judici, sí que durant la vista oral el tribunal ha escoltat la declaració judicial que es va gravar durant el procés. A la gravació, la jove mantenia el relat dels fets que el ministeri fiscal recull en el seu escrit.

Després del judici, l’acusació pública ha mantingut els càrrecs contra Daniela P. Demana que se li imposin quatre anys pel delicte de prostitució, quatre més pel de detenció il·legal i tres pel de les amenaces. A més, el fiscal també sol·licita que indemnitzi la seva compatriota amb 5.000 euros.

La defensa ha sol·licitat l’absolució. El cas, que s’ha jutjat a la Secció Tercera de l’Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li