Joves i referents al Club Nàutic l’Escala

0
1258

L’equip de vela infantil del club alt-empordanès es prepara per al Campionat d’Espanya de la classe Optimist


Malgrat que el món de l’esport està competitivament paralitzat a causa de les restriccions de la Covid-19, els entrenaments continuen ben dempeus. La majoria dels clubs i entitats que aquests dies fan mans i mànigues per celebrar les sessions, influenciades per les circumstàncies sanitàries i pel toc de queda, ho fan per mantenir el to físic dels seus esportistes de cara a un hipotètic retorn de la competició, però hi ha contextos que adquireixen més transcendència.

Aquest és el cas de l’equip de vela infantil del Club Nàutic de l’Escala, que actualment s’està preparant per a una temporada, la de 2021, marcada per un repte majúscul: la participació en el Campionat d’Espanya de la classe Optimist. En concret, la regata tindrà lloc del 29 de març al 3 d’abril al Monte Real Club de Yates de Baiona, a Pontevedra, i es preveu que concentri al voltant de 150 joves navegants d’aquesta petita embarcació individual.

Per afrontar aquesta competició amb les millors garanties, els joves valors del club local —Nerea Obeso, Martí Flo, Pablo Garriga i Helena Martínez— ja fa mesos que entrenen sota la tutela de l’entrenador Pau Batlle. Unes sessions preparatòries, aquestes, que han tingut lloc tant al club escalenc com en concentracions celebrades a altres indrets de Catalunya. La darrera estada, per exemple, va tenir lloc els dies 12 i 13 de desembre a la Zona Nord, organitzada per la Federació Catalana de Vela. «Van ser dos dies intensos d’entrenament», subratlla Batlle. A més, durant aquestes festes nadalenques els regatistes tornaran a entrenar en una concentració de tres dies al club, en els quals navegaran per aprendre i seguir creixent, tots junts, com a regatistes. D’altra banda, la preparació també contempla la participació a partir del gener a les regates del circuit N2 d’Optimist, que inclourà cites al Masnou (16 i 17 de gener); a Cambrils (6 i 7 de febrer); a Sant Feliu de Guíxols (27 i 28 de febrer) i a Arenys de Mar (13 i 14 de març). «Aquestes competicions els permetran testar el seu nivell amb el de la resta de regatistes de la flota catalana per tal de seguir avançant i millorant de cara al nacional de la classe», explica Batlle.

JOVES I REFERENTS. Els joves del club local, amb edats compreses entre els nou i els tretze anys, formen part de l’equip més jove en competicions de vela del club. Un fet que, a part de convertir-los en referents per als socis i usuaris del club, també els erigeix en el futur de la vela escalenca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li