Joves i amants de les ‘mates’

0
985

Uns 140 joves d’arreu de Catalunya van participar dissabte, a Figueres, a la sisena edició del Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l’Alt Empordà  


Aquest dissabte prop de 140 joves d’arreu de Catalunya van participar en la sisena edició del Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques de l’Alt Empordà (DITMAE) que es va celebrar al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer de Figueres. Aquesta iniciativa vol mostrar la presència de les matemàtiques en la vida quotidiana i encoratjar el treball en equip per resoldre problemes. L’activitat està coorganitzada per la Fundació Ferran Sunyer Balaguer, la Fundació Princesa de Girona i l’Ajuntament de Figueres.El premi per als primers classificats de cadascun dels tallers de batxillerat consta d’un viatge a Madrid amb els seus professors per conèixer l’empresa Big Data CARTO. Els altres equips premiats han rebut una tauleta. El director general tècnic de la Fundació Princesa de Girona, Salvador Maneu, va recordar els orígens i valors del Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques. “El DITMAE va néixer fa sis anys amb l’objectiu d’apropar les matemàtiques a la vida. Avui és un projecte molt sòlid i amb una gran projecció de futur”.

Àngel Reynal
Àngel Reynal

NOVETATS. Una de les incorporacions d’aquesta edició va ser l’oferta de formació per a professors de matemàtiques on es presentaven innovacions metodològiques en l’aprenentatge d’aquesta matèria. Aquest seminari de formació està reconegut com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament. El “dissabte de les mates” oferia als estudiants l’opció de triar entre quatre xerrades diferents. Un cop finalitzades van participat en els tallers conduïts per reconeguts professors, doctors i catedràtics de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li