Josu Currais: ‘És una de les meves millors temporades’

0
1053

El futbolista Josu Currais (CastellĂł d’EmpĂșries, 1993) viu la seva enĂšsima aventura esportiva a l’estranger. Ho fa a FinlĂ ndia, on ja va jugar fa uns anys abans de passar per altres paĂŻsos com l’Índia, PolĂČnia o els Estats Units. El d’enguany Ă©s un dels seus cursos futbolĂ­stics mĂ©s prolĂ­fics, ja que lidera el rĂ nquing de mĂ xims golejadors del seu equip, el FC Lahti


 

Aquesta Ă©s la seva segona experiĂšncia al futbol finĂšs. Casualitat o predilecciĂł per aquest lloc?
SĂ­, aquesta Ă©s la meva segona temporada aquĂ­, perĂČ no Ă©s per res en especial, perquĂš es tracta d’un paĂ­s molt difĂ­cil per viure. El temps que fa no Ă©s el millor per gaudir, precisament, perĂČ em va sortir l’oportunitat de tornar a accedir al futbol professional i els dos cops que he vingut he fet bones temporades.

Com definiria el futbol de FinlĂ ndia?
És molt mĂ©s fĂ­sic del que es pot jugar a Catalunya o a Espanya. Ara bĂ©, el nivell estĂ  pujant molt i crec que d’aquĂ­ a uns anys serĂ  l’esport nĂșmero u. NomĂ©s fa falta mirar la selecciĂł, que el mĂ©s segur Ă©s que jugui l’Eurocopa de l’any vinent, i aixĂČ farĂ  que el futbol canviĂŻ, que sigui mĂ©s europeu.

És el màxim golejador (6 gols).

SĂ­, soc el mĂ xim golejador de l’equip i tambĂ© he fet algunes assistĂšncies. Ha estat un dels meus millors anys pel que fa als nĂșmeros, l’entrenador i els companys m’han donat molta confiança i m’he sentit bĂ©.

Un dels seus millors anys, doncs?
SĂ­, Ă©s una de les meves millors temporades. He pogut participar en el 77% dels gols que ha fet l’equip i aixĂČ em fa estar molt content en l’àmbit individual.

Com valora la temporada del seu conjunt?
Aquí a Finlàndia es disputa una lliga entre els dotze equips i, després, entre el primer i el sisÚ juguen una lligueta per decidir el campió i, del setÚ al dotzÚ, es juga per no baixar. Nosaltres hem competit en aquest segon grup, i ja ens hem salvat.

FinlĂ ndia, els Estats Units, l’Índia… Amb quina experiĂšncia es queda?
Em quedo, sens dubte, amb l’experiĂšncia de l’Índia. Hi havia 80.000 persones al camp i tambĂ© vaig fer un bon paper, allĂ , on m’estimen molt. Als Estats Units tambĂ© vaig estar-hi molt bĂ©, era una competiciĂł molt professional.

I a quin paĂ­s li agradaria jugar?
Si et soc sincer, m’agradaria jugar a Alemanya o a Anglaterra, dos paĂŻsos on mai he pogut jugar i m’agradaria molt. El futbol allĂ  Ă©s un estil de vida i seria una gran experiĂšncia. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li