Josep Maria Cervera: “Tenim una varietat de paisatge que et permet gaudir molt intensament de l’entorn natural”

0
1248

El batlle de la població explica que un dels reptes més importants de la població costanera és consolidar-se com a poble, detalla que « el nostre entorn, la situació o l’aposta turística que fem ja ens garanteix que funcionem com a destí de vacances i on la gent vol fixar la seva segona residència, però el més difícil és consolidar-nos com a poble». Tot i això, hi ha hagut un creixement de població notori


Com explicaria Port de la Selva a algú que no l’ha visitat mai?
El definiria com un poble que s’ha intentat posar al dia sense perdre l’essència. És un poble atractiu per venir a passar uns dies, però també és atractiu per viure-hi o per passar-hi les vacances. El nostre municipi té una bona situació dins del cap de Creus i és un territori de contrastos, pots trobar paisatges molt variats des de la serra de Rodes o el massís del cap de Creus fins a valls i després totes les cales del litoral, algunes d’abruptes i d’altres de més fàcil accés, com les de dins de la badia. Al final el que tenim és una varietat de paisatges que et permet gaudir molt intensament de la natura i tot això es pot fer amb tranquil·litat. Sempre dic que aquí fins i tot al mes d’agost pots trobar un racó o un espai per estar-hi amb tranquil·litat i viure amb plenitud tot el que tenim, sense les massificacions d’altres llocs. I a tot això, sempre intentem afegir-hi activitat cultural i tenim un municipi dinàmic.

Hi ha molt de teixit associatiu, això és positiu per la població, oi?
Intentem que sigui un poble viu perquè al final el que no volem és ser una ciutat de vacances. Intentem tenir teixit associatiu i estructura de poble, si som capaços de combinar el nostre entorn al patrimoni cultural i tot el que aportem la gent que vivim aquí, podem oferir experiències irrepetibles.

Quins llocs d’interès en destacaria?
Tot el nucli urbà per nosaltres és molt important: poder gaudir de la riba que s’ha posat al dia sense perdre l’essència i poder travessar d’una punta a altra del poble sense haver de patir pel trànsit, que s’ha de mantenir, penso que és un dels atractius. A ningú se li escapa que un dels actius principals és el monestir de Sant Pere de Rodes, que està dins el terme municipal i hi estem molt vinculats. La resta d’atractius estan molt vinculats a l’entorn i a l’espai de natura. El camí de ronda és un actiu de primer ordre, tant el que va del Port de la Selva a Llançà com el que va cap a Fornells, que és un camí de ronda no accessible a tots els públics perquè està dins el parc natural, i tota la zona de platges i cales, algunes dins de les 4.000 ha del parc. També potenciem molt la ruta Foix, que et permet veure molts indrets del poble i relacionar-los amb l’obra del poeta.

Quin ha de ser el futur de la poblaciĂł?
El principal repte és consolidar-nos com a poble. El nostre entorn, la situació, l’aposta turística ja ens garanteix que funcionem com a lloc de vacances i com a lloc on la gent vol fixar la seva segona residència; el més difícil és consolidar-nos com a poble. I això també ho fa la situació geogràfica, perquè condiciona. Anar a treballar fora sempre és un hàndicap perquè estem sempre més lluny que la resta de pobles del voltant. És cert, però, que hem trencat la tendència de perdre població, arran de la pandèmia hem guanyat població constatable. Amb això vull dir que tenim més mainada matriculada a l’escola, que veiem que a les activitats extraescolars hi participa més gent, i això és molt positiu per a nosaltres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li