Josep Maria Cervera plega del Consell Comarcal per poder-se dedicar al Senat

0
1533

L’Administració supramunicipal refà el seu cartipàs i Agustí Badosa serà el nou vicepresident quart


L’alcalde del Port de la Selva, president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i des del desembre també senador, Josep Maria Cervera, ha renunciat als càrrecs que tenia al Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Ho ha fet bàsicament per poder-se dedicar al Senat. I d’acord amb les llistes que s’havien passat a la Junta Electoral a l’inici de la legislatura, l’alcalde de la Vajol, Joaquim Morillo, ocuparà la plaça que deixa vacant a l’Administració comarcal. Una administració que, paral·lelament, ha refet tot el seu cartipàs.

La renúncia de Cervera es va fer efectiva en el ple ordinari que es va celebrar dimarts. I segons els decrets que va signar la setmana passada mateix la presidenta comarcal, Sònia Martínez, l’ens comarcal mantindrà l’estructura de quatre grans àrees, i les atribucions que tenia es repartiran entre el qui també és alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, i l’alcaldessa de Vilanant, Anna Palet. Badosa presidirà l’Àrea de Territori, serà conseller delegat de Sostenibilitat i Canvi Climàtic i de Protecció Civil, i també passarà a ocupar la quarta vicepresidència de l’ens (el primer, segon i tercer viccepresidents són Josep M. Bernils, Víctor Puga i Alfons Vila). I Palet, per la seva banda, és la nova consellera delegada de Medi Ambient i Gestió de Residus. La resta de competències es mantenen com fins ara.

MÉS TRÀMITS. Tal com va avançar HORA NOVA la setmana passada, el ple del Consell Comarcal també va aprovar declarar la masia Can Descalç de Darnius i els búnquers d’Agullana, Darnius i la Jonquera com a Bé Cultural d’Interès Local.

Paral·lelament, també va donar el vistiplau a un conveni entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de la Jonquera i el mateix Consell Comarcal per aplicar mesures alternatives a persones denunciades per consum o tinença de drogues. I entre altres assumptes, també es va informar de l’expedient relatiu a la concertació d’una operació de tresoreria de 2 milions d’euros (s’ha d’iniciar un concurs amb les entitats financeres).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li