Jorquera, rei estatal

0
953

El taekwondista de Roses firma el seu vintè títol d’Espanya, aquesta vegada en categoria absoluta


El taekwondista rosinc Joan Jorquera ha iniciat el 2022 de la mateixa manera que va cloure l’any passat: guanyant. En aquesta ocasió, el competidor del TKD Joan’s de Roses es va imposar amb molta autoritat en el Campionat d’Espanya celebrat al pavelló Camilo Cano de la Nucia, a Alacant. Aquest, però, no va ser un triomf qualsevol, ja que l’alt-empordanès va assolir el seu vintè títol estatal en les diferents categories d’edat i de pes on ha competit: des de cadet (-37 kg), passant per júnior (-45 kg), (-48 kg), (-52 kg) i (-55 kg); sub-21 (-58 kg) i sènior ( -58 kg ) i (-63 kg), aquest últim el pes on va competir el passat cap de setmana.

Jorquera, que iniciava el campionat com a destacat cap de sèrie, no va fallar amb els pronòstics i va superar amb solvència els seus quatre combats fins a arribar al calaix més alt del podi. En aquest sentit, l’esportista local es va desfer en el primer combat del representant balear per superioritat tècnica abans del límit de temps, mentre que en el segon enfrontament va superar, també per superioritat, a competidor de les Illes Canàries.

L’hegemonia de l’alt-empordanès es va fer evident, també, a les semifinals, on va vèncer amb contundència a Álvaro Domínguez, del combinat andalús, per un clar marcador de 19 a 1. A la final, no obstant això, va tenir més oposició, ja que el taekwondista aragonès Adrián del Río el va fer suar de valent, tot i que Jorquera es va acabar imposant per 14 a 10.

Amb aquesta nova fita, doncs, tot apunta que Jorquera no es conforma gens ni mica amb el gran any 2021 acabat de cloure. I és que durant la temporada passada l’esportista empordanès va assolir per primera vegada la primera posició en el rànquing mundial de la categoria dels -63 kg, a més d’assolir destacats campionats i de ser proclamat Millor Promesa Internacional per la prestigiosa publicació Mundo Taekwondo.

AMB PÚBLIC. Tal com va destacar el president de la Real Federació Espanyola de Taekwondo, Jesús Castellanos, el campionat de La Nucia va esdevenir el primer torneig d’aquestes característiques «obert al públic després de molt de temps, seguint tots els protocols». Un triomf, el d’en Joan, ben acollit des de la grada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li