Jornada de portes obertes a la comarca durant el Dia Internacional dels Museus

0
836

Destaquen les activitats programades pel dia 18 des del Museu de l’Empordà i els centres de Castelló d’Empúries


 

Des de l’any 1977 se celebra el Dia Internacional dels Museus cada 18 de maig a tot el món. Una efemèride que també es festeja al centre de la comarca amb jornades de portes obertes i activitats.

CASTELLÓ D’EMPÚRIES. A Castelló d’Empúries s’han organitzat actes sota el lema «Els museus com a eixos culturals. El futur de la tradició». L’Ecomuseu-Farinera i el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó es podran visitar gratuïtament dissabte, mentre que el Museu del Tresor de la Basílica farà un 2 x 1 en l’entrada. S’han preparat tres visites guiades: «Castelló d’Empúries: capital comtal» (12 h), una a la Sinagoga del Puig Mercadal (11 i 17 h), i una última de nocturna coincidint amb la Nit Europea dels Museus. En aquest cas, la proposta és un recorregut pel Museu d’Història Medieval i l’Ecomuseu-Farinera amb tast de vi de la DO Empordà i dolços bruels, l’especialitat del municipi (21.30 h). Es requereix inscripció prèvia per a les tres activitats. A banda, s’inaugurarà al municipi l’exposició temporal «20 anys d’Història Rural» (12 h), que commemora els vint anys de l’Associació d’Història Rural.

MUSEU DE L’EMPORDÀ. El Museu de l’Empordà i Casa Empordà obriran les portes, de manera gratuïta i dins l’horari habitual, tant dissabte com diumenge. L’acte principal és l’espectacle de dansa a càrrec de la companyia Societat Doctor Alonso. Els artistes Sofia Asencio i Job Ramons faran una performance entorn del quadre La Terra (1929), d’Ángeles Santos Torroella. S’han programat tres sessions (19.30, 20.30 i 22 h).

A més, hi haurà dues visites guiades. El dissabte 18, a la Casa Empordà, el comissari Mario Pasqualotto parlarà sobre l’exposició «Jove Creació Europea» (12 h) i sobre les obres d’una seixantena d’artistes europeus que hi han participat. El diumenge 19, al Museu de l’Empordà, els comissaris Josep Algans, Manel Gràvalos i Francesc Guillamet oferiran un itinerari per la mostra «El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli». En totes les activitats cal fer inscripció. Amb reserva prèvia, ha la possibilitat de visites amb interpretació en llengua de signes.

MUSEU DEL JOGUET. Des del Museu del Joguet de Catalunya proposen els tallers infantils gratuïts Nines treuneguits (12 h), en el marc de l’exposició «Nines del món. Col·lecció Ada Manresa i Civil», i Fem allioli (17 h), en el qual s’explicarà com fer un bon allioli. En aquest cas, cal que cada assistent porti un morter, una mà de morter i un setrill.

MUSEUS DALÍ. Aquest any, el Castell Gala Dalí de Púbol se suma a la celebració amb l’organització d’una visita privada nocturna el dissabte 18 de maig (20 h). Les entrades ja estan exhaurides. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li