Jordi Roch: “Estem molt satisfets del resultat artístic del festival”

0
1197

La Schubertíada de Vilabertran va tancar dissabte la seva 23a edició amb una ocupació mitjana del 85 per cent i alguns concerts amb totes les entrades esgotades. El director artístic de l’Associació Franz Schubert, Jordi Roch, ha afirmat que aquest any “el festival ha fet un pas qualitatiu molt important, que assenyala la trajectòria que volem seguir en les properes edicions”, amb un “resultat artístic molt bo”. Segons Roch, el concert destacat d’aquesta edició ha estat, sens dubte, la producció pròpia La Cançó de la Terra, de Gustav Mahler i amb arranjament d’Arnold Schönberg, que va sonar a l’església de Santa Maria de Vilabertran amb totes les entrades venudes . El projecte, un dels més ambiciosos del certamen, segons Antoni Colomer, productor executiu de la Schubertíada, va ser interpretat pel baríton Matthias Goerne i el tenor Charles Reid, acompanyats per un conjunt format pel Quartet de Corda Dàlia, un contrabaix, un quintet de vent, un piano i un harmònium, sota la direcció del mestre Josep Pons.
Segons Jordi Roch, aquesta formació d’orquestra creada especialment per a la Schubertíada “ha tingut un èxit esclatant” tant per part de la crítica com del públic. Aquest concert va ser, sens dubte, un dels reclams més potents de la Schubertíada.
Roch va destacar també la presentació a nivell espanyol de la famosa mezzosoprano Sarah Connolly, que va interpretar un variat programa de cançó alemanya, francesa, anglesa i espanyola, i l’actuació de la sorpano Dorotea Röschamnn, amb un programa íntegrament dedicat al lied, amb obres de Schubert, Wolf i Mahler. Totes dues van estar acompanyades pel pianista Malcom Martineau.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li