Jordi Picornell: ‘Estem treballant per marcar el recorregut amb la senyalització fixa de l’Open Girona BTT’

0
1928

El segon tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Jonquera avança que la part de muntanya del circuit serà «la mateixa»


La Jonquera aposta clarament pel ciclisme, és així?
La nostra aposta és clara, cal pensar que a la Jonquera hi ha moltes entitats esportives que ja estan consolidades i tenen diferents esdeveniments esportius molt coneguts i marcats, com ara la Cursa la Dona o la Marxa dels Dòlmens, per exemple, i vam veure que el ciclisme era un dels esports que, amb els anys, havíem deixat una mica de banda. Fa temps, un regidor d’esports d’aquest consistori va intentar impulsar una prova de BTT, però no va acabar de tirar endavant, i aquest cop des del govern actual, al tenir l’oportunitat de ser la seu de l’Open BTT, hem tornat a apostar-hi. La nostra idea és marcar-ho com un esdeveniment fix al calendari esportiu del municipi i per aquesta raó aquest 2021 hi tornem a apostar i repetirem com a seu de l’Open BTT.

Ser-ne la seu ha arrelat més la passió ciclista al municipi?
La veritat és que la nostra aposta era precisament engegar la passió ciclista perquè, tal com deia, darrerament no hi havia hagut iniciatives en aquest sentit, i és per això que hem apostat per consolidar-ho al poble.

L’11 d’abril, en principi, serà el dia de l’Open BTT. Com serà?
Sí, aquest 2021 tornarem a ser la seu de l’Open BTT i a la primera edició van haver-hi algunes mancances que ja hem resolt entre l’organització, la Policia Local i el consistori.

Què és el que s’ha hagut de millorar?
Sobretot l’àrea d’autocaravanes, hem après que el corredor de BTT es mou molt amb aquest vehicle i la nostra previsió per a la zona d’autocaravanes va quedar petita. És per això que hem après dels erros i enguany la zona serà més gran. La participació de l’any passat va ser molt bona, d’uns 300 corredors, i esperem repetir.

Quines novetats hi haurà al recorregut de la segona edició?
El circuit serà el mateix i l’únic que canviarà serà la part urbana, era molt atractiva per l’espectador però contenia un cert risc de perillositat. Tot i que estava senyalitzat, és un risc que preferim evitar, per tant, el tram urbà serà més curt. El tram de muntanya sí que serà el mateix i podrem continuar gaudint de la nostra muntanya de l’Albera, que és molt maca. I l’última novetat és que estem treballant per marcar el recorregut amb una senyalització fixa que sigui de l’Open Girona BTT i d’aquesta manera el circuit quedarà senyalitzat sempre i la gent podrà fer-lo quan vulgui.


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt Empordà, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li