Jordi Masquef: ‘Volem revisar el sistema de serveis socials, s’ha d’acabar amb la polĂ­tica del subsidi’

0
1105

Jordi Masquef Ă©s l’actual alcalde i candidat a l’alcaldia de Figueres per Junts per Figueres


 

On creu que ha malinvertit el govern de Figueres durant aquest Ășltim mandat?
Caram, anem forts… bĂ©, potser a les pistes del CusĂ­.

QuÚ ha fet bé el govern?
Moltes coses, perĂČ em sento especialment orgullĂłs d’haver desencallat el tema del pavellĂł.

Amb qui pactarien i amb qui no?
No pactaria amb Cs, Ă©s mutu, ho han deixat clarĂ­ssim, i tampoc pactaria amb la CUP perquĂš no comparteix el mateix projecte de govern que nosaltres. Segurament tampoc pactaria amb el PP. No es tracta tant de sigles com de model de ciutat. Cs ens diuen que som uns colpistes, amb la CUP tenim un model de Figueres diametralment oposat i diria que no amb el PP, perĂČ sĂ­ amb acords concrets perquĂš la M. Àngels Olmedo tĂ© aquest sentit de responsabilitat envers la ciutat. Ella sempre posa la ciutat al centre.

Com pensen revertir els índexs de pobresa i risc d’exclusió social?
Considerem que el remei fonamental per revertir la situaciĂł Ă©s fer una aposta per l’educaciĂł i per la promociĂł i el progrĂ©s econĂČmic. D’aquesta manera la situaciĂł de vulnerabilitat de molta gent de Figueres millorarĂ . En canvi, segurament altres partits et diran que s’han d’injectar mĂ©s diners en vena a serveis socials. No, aixĂČ Ă©s un error. Per tant, educaciĂł i promociĂł i progrĂ©s econĂČmic.

Si la decisió està en les seves mans, quan entraran en servei el tercer pavelló i la segona piscina? I amb quin finançament?
El pavellĂł entrarĂ  en servei el 2021, tal com estĂ  definit al projecte amb 5,8 milions d’euros. S’estan soterrant les lĂ­nies i quant a l’obra, ara la passarem a licitaciĂł i l’adjudicarem, i les lĂ­nies han d’estar acabades al novembre del 2019. Li sumen 16 mesos d’execuciĂł, per tant, 2021. El finançament ja estĂ  pressupostat. Al darrer ple es va aprovar un plurianual per invertir 2,2 milions d’euros l’any 2020 i la mateixa quantitat el 2021. Pel que fa a la segona piscina, em vaig reunir amb la gent del club nataciĂł amb la veritat per davant i aquest projecte l’hem d’endegar quan acabem el tercer pavellĂł. El projecte pot ser tranquil·lament el 2021 i anys desprĂ©s la construcciĂł de la piscina.

L’obertura de las Vegas ha estat un fracàs?
No, en cap cas. Recuperem un espai histĂČric al centre de la ciutat que ennobleix el carrer Sant Pau amb una aportaciĂł mĂ­nima de l’Ajuntament, 350.000 euros. A mĂ©s, l’Ajuntament tĂ© una opciĂł de compra sobre aquest immoble d’un miliĂł d’euros.

QuÚ cal fer amb la plaça de Braus?
Tenim un projecte realista per remodelar la plaça de Braus, no volem piscines, ni centres… S’ha de conservar la façana que estĂ  protegida, buidar-ho tot de dins, mantenir les grades que es puguin aprofitar i convertir l’espai en una gran Ă gora. De dia seria un espai pĂșblic obert, que tambĂ© es podria utilitzar per a algun espectacle a manera de Teatre Grec de Barcelona. A mĂ©s, amb un aparcament de 350 places al cantĂł ho tindrĂ­em tot.

Digui’m amb una frase en quĂš es diferencien les seves propostes en els segĂŒents Ă mbits:
– Seguretat/Civisme
AllĂČ que ja vaig dir en el meu discurs d’investidura, que algĂș va dient que em copio el seu programa. Vaig anunciar un pla de xoc contra l’incivisme i la inseguretat i tolerĂ ncia zero. A mĂ©s, ampliaciĂł de la plantilla de la GuĂ rdia Urbana, dotar-la de mĂ©s mitjans i mĂ©s tecnologia i compliment estricte de les ordenances municipals.

– Mobilitat/Aparcament
En aquests 6 mesos he aconseguit desencallar l’aparcament de la carretera del Far, a Figueres li falta pĂ rquing, no dissuasori, sinĂł de proximitat. Tenim un projecte molt realista de crear 1.000 places d’aparcament gratuĂŻt de proximitat a 5-10 minuts del centre. TambĂ© som conscients que hem de canviar tot el sistema de senyalitzaciĂł, vehiculant la gent que vingui de fora perquĂš puguin aparcar gratuĂŻtament a 5 o 10 minuts del centre.

– Urbanisme i equipaments
S’ha de desencallar el POUM d’una vegada per totes i el POUM ens ha de donar resposta, per exemple, a l’hora de planificar les noves rondes perĂČ una cosa Ă©s planificar i l’altra executar. Hi ha qui diu que farĂ  les rondes, sĂ­, perĂČ amb quins calĂ©s? El POUM tambĂ© ha de definir una ciutat urbanĂ­sticament mĂ©s amable, amb mĂ©s sĂČl industrial i tambĂ© mĂ©s sĂČl residencial.

– Barris
S’ha d’acabar d’executar la divisió de la ciutat per barris o per districtes. Cada barri ha de tenir un regidor de referùncia. Al barri de Sant Joan calen tres potes: urbanisme, via coercitiva i via educativa i social. I, sobretot, que tothom s’ho cregui.

– Comerç
Hem de fer de Figueres una ciutat mĂ©s atractiva, acollint festivals i esdeveniments, perquĂš hi hagi mĂ©s comerç extern. I amb l’intern, hem de fomentar l’educaciĂł perquĂš tingui mĂ©s poder adquisitiu. D’altra banda, hem d’escoltar aquesta persona que estĂ  disposada a invertir 30 o 40 milions d’euros a l’antiga Sala Edison.

– ImmigraciĂł
Hem d’acollir la gent que ve a buscar una situaciĂł millor, perĂČ calen drets i deures i no polĂ­tiques bonistes. Volem revisar el sistema de serveis socials perquĂš considerem que s’ha d’acabar amb la polĂ­tica del subsidi. AixĂČ fa un efecte crida brutal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li