Jordi Masquef: ‘Cruanyes ha estat al peu del canó sempre, no puc dir el mateix dels regidors no adscrits’

0
1722

No ha amagat mai el seu desig per ser alcalde de Figueres i tampoc ho va ocultar a Marta Felip i a Santi Vila en el seu moment. Tot i això, Jordi Masquef defensa que aquest anhel ha estat sempre «des d’una postura de lleialtat màxima». Des de dijous passat ja és oficialment el cap de llista del Partit Demòcrata a Figueres per les municipals. Li agradaria recuperar «l’orgull de ciutat, ara ensopit»


 

Dijous va ser un dia molt especial per vostè. Un somni fet realitat?
Més que un dia somiat sí que va ser un dia molt especial. Era el primer obstacle a superar perquè el partit ha canviat les maneres de fer. Abans els candidats es proclamaven per aclamació i ara el partit ens exigeix unes primàries amb votació secreta i el resultat va ser molt satisfactori. Però com la vida mateixa, el que ha passat ja és passat, hem de mirar al futur i queda molta feina per fer.

Vostè és segon tinent d’alcalde i afronta una precampanya i una campanya electoral enmig d’una situació de governabilitat complicada. Té un paper difícil?
Un paper gens fàcil perquè tampoc està clar si l’alcaldessa continuarà o no. Òbviament, a partir del 2 de juny, quan Marta Felip va anunciar que assumia el càrrec de secretària general d’Empresa i Coneixement, els rumors es van disparar i ja vam parlar-ne. Eren més rumors externs que no pas un rum-rum intern, però sí que és veritat que això perjudicava el govern i la crítica era fàcil. La governabilitat no era fàcil, no ha estat fàcil, ni ho serà, però si li afegeixes una campanya electoral, on normalment la gent esmola els punyals, doncs ja ens podem imaginar que segurament hi haurà un escenari bastant bel·ligerant, però estic molt tranquil. Si hem aguantat fins aquí ho podrem fer fins al maig. A més, tinc les dues vessants: la gestió a l’Ajuntament i el fet d’encapçalar una candidatura. Al final, la il·lusió mou muntanyes.

Qui porta les regnes, Marta Felip o vostè?
No, jo només porto les regnes del que en el seu moment se’m va encarregar, que ja són moltes i més de les desitjades. És veritat que Marta Felip té duplicitat de càrrecs, però això és legal, tot i que des del punt de vista de la gestió sigui complicat. Però quan la Marta Felip no hi és físicament també treballa per l’Ajuntament. Hauríem d’estar contents que el Govern de la Generalitat n’hagi cridat un dels nostres per fer feina de país.

El primer tinent d’alcalde, Francesc Cruanyes, es va postular com a successor de Marta Felip. Això ha creat més tensió dins el govern?
El tuit d’en Francesc no va ser del tot afortunat perquè això va fer parlar la gent i, com diuen, la roba bruta es renta a casa. S’hi ha d’haver un procés successori n’hem de parlar entre nosaltres. De tota manera, a les primàries del PDeCAT ell també s’hi podia presentar com a independent. Després, és cert que el partit preferia que com a alcaldable sortís algú del PDeCAT. Pel que fa al govern, sí que és veritat que en Francesc no va estar encertat amb allò del tuit però més enllà d’allò ha estat al peu del canó fins al dia d’avui. No puc dir el mateix dels regidors que es van presentar sota la mateixa marca electoral i després van decidir passar a no adscrits.

Canviem Figueres és la nova formació que es vol presentar a les municipals. Què en pensa?
Crec en la pluralitat política. Pel que fa a aquesta plataforma en concret, no veig la renovació que volen vendre. És com si tens mal de peu i et prens un tranquil·litzant.

D’ara a les eleccions, què poden esperar els figuerencs?
Esperem solucionar temes com el de l’aparcament de 350 places a l’antic camp de futbol. Ostres, mirem pel bé de la ciutat i no posem bastons a les rodes a un aparcament que era blanco y en botella. Una altra qüestió que ens agradaria desencallar és la del contracte de l’enllumenat i la jardineria. Després del l’últim Ple, els treballadors ja ens han avisat que no es quedaran així. Nosaltres podem estar a favor de la municipalització d’aquests serveis però si la interventora ens diu que podem posar en risc la salut financera de l’Ajuntament, hem de fer cas. No podem estirar més el braç que la màniga. Els pressupostos no aguantaran totes les peticions dels grups.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li