Jordi Casanovas reflexiona sobre els límits de l’humor a ‘Mala broma’

0
2641

L’obra, dirigida per Marc Angelet i interpretada per Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz, arriba divendres a La Cate


 

El dramaturg Jordi Casanovas porta divendres, a les 9 del vespre, a La Cate, de Figueres, la recentment estrenada Mala broma, una comèdia amb la qual vol fer reflexionar els espectadors sobre els límits de l’humor i quins són els rols que juguen els homes i les dones en la societat. «Tothom fa bromes, però la manera de fer una broma defineix com és una persona», va explicar Casanovas en l’estrena de l’obra, fa deu dies, a Viladecans. El punt de partida d’aquestes reflexions és un retrobament entre dos vells amics, interpretats per Ernest Villegas i Òscar Muñoz, i la relació que s’estableix entre ells i amb la parella d’un d’ells, a la qual posa vida Anna Sahun. Del retrobament en surt una broma portada a l’extrem que «desencadena una obra gustosa de viure i de riure», explica el director, Marc Angelet.

La reflexió sobre els límits de l’humor que fa l’espectador en veure l’obra arrenca del comportament de cadascun dels tres protagonistes, que defensen un tipus d’humor ben diferent, «des de les bromes més intel·ligents fins a les més negres i gamberres», especifica Casanovas. «Vull generar preguntes a l’espectador», insisteix, i destaca especialment que el text també busca debatre al voltant dels rols de gènere i quin tipus de bromes estan permeses entre els homes cap a les dones i a l’inrevés.

Segons Jordi Casanovas, l’obra té un punt de comèdia negra, ja que els personatges parteixen d’escenes tràgiques en les quals «ho passen realment malament però que alhora fan riure molt». Aquesta combinació, precisament, ha estat l’aspecte més treballat pel director a l’hora de dur el text a l’escenari. En aquest sentit, Marc Angelet reconeix que ha estat complicat pels actors «estar plorant mentre els companys riuen». «Trobar el to d’aquestes situacions ha estat la part més difícil de l’obra», admet.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li