Joaquim Vallmajó 15 anys després…

0
868

Al final del nostre barri del Poblenou, darrere d’un supermercat, hi ha la plaça de la solidaritat dedicada a Joaquim Vallmajó i Joan Alsina, que es va inaugurar fa 10 anys. Passant per allà, a la meva feina actual, veig que no han podat gaire les branques al costat del rètol de la plaça i –sovint- la fullaraca no el deixa veure gaire…
En recordar els 15 anys de l’assassinat d’en Quim, la seva mort ens interpel·la i posa en qüestió les nostres justificacions, actituds, silencis, pors i conformismes. Alguns ja el voldrien en el rebost de l’oblit.
En recordar els 15 anys de la seva mort ens hem de preguntar de quina solidaritat i cooperació parlava ell i per a qui lluitava, i quina volem i portem endavant nosaltres. La paraula “solidaritat” s’ha prostituït tant! No és un acte en moments d’emergència i crisi (allà la crisi és permanent des de fa anys i panys).
És treballar junts aquí i al Tercer Món, no movent els recursos en un sol sentit, disposats a donar i a rebre i canviar també la realitat d’aquí.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li