Joanjo Bosk: ‘Som molts els artistes que, sense assolir un reconeixement gaire rellevant, mantenim viva la cultura’

0
1306

«Tot i estar relativament satisfet amb els treballs d’estudi que he anat fent, sempre he pensat que en el directe Ă©s allĂ  on veritablement exploro els lĂ­mits de la meva veu», explica el cantautor


 

El proper 23 de març enregistra el primer disc en directe, en el marc del festival BarnaSants. QuÚ vol plasmar en el directe?
Senzillament el que porto fent durant aquests darrers anys. Tot i estar relativament satisfet amb els treballs d’estudi que he anat fent, sempre he pensat que en el directe Ă©s allĂ  on veritablement exploro els lĂ­mits de la meva veu. No cal dir que el component emocional del directe no l’aporta cap altra forma de fer ni d’escoltar mĂșsica. SerĂ  el segon disc en directe que faig perĂČ el primer de l’etapa en solitari.

Per quĂš ha escollit la sala La Planeta de Girona per aquest repte?

Volia enregistrar el disc a Girona i La Planeta era l’espai ideal, tĂ© un aforament reduĂŻt i a mĂ©s mantĂ© la mĂ gia de les clĂ ssiques sales de teatre independent. Ja vaig actuar-hi a finals del 2017, hi ha molt bona entesa i disposiciĂł per part de la direcciĂł de la sala.

Quines cançons formaran part del repertori?
Les cançons de CamĂ­ d’aigua tindran un paper preponderant, perĂČ tambĂ© hi haurĂ  cançons d’En el temple del vent i de Cançó per Elna. SerĂ  un concert d’autoria, no hi haurĂ  cap versiĂł, perĂČ sĂ­ que hi haurĂ  alguns dels poemes que he transformat en cançó durant aquest temps, en general serĂ  un repertori molt propi. M’agrada molt fer d’intĂšrpret i versionar altres mĂșsics perĂČ en aquesta ocasiĂł em vull reivindicar a mi mateix i al mĂšrit que suposa haver estat vinculat a la mĂșsica, d’una manera o una altra, durant mĂ©s de vint anys. Som molts mĂșsics els que sense assolir un reconeixement gaire rellevant hem anat fent cançons i mantenint viva la cultura al marge de la «dictadura de mercat».

El 8 de febrer va presentar Cançons de terra i llibertat al mateix Barnasants, amb la interpretació de clàssics de la cançó d’autor. S’havia de representar a La Cate de Figueres el 23 de febrer i s’ha posposat pel 17 de maig. En quù consisteix l’espectacle i a quins artistes dona veu?
SĂ­, vaig presentar aquest nou repertori de versions i va ser un Ăšxit, vaig gaudir i el pĂșblic aixĂ­ m’ho va fer notar. Certament havia de presentar-lo a Figueres al febrer i per diversos motius vaig haver d’ajornar-ho, perĂČ el 17 de maig estarĂ© a La Cate tant si com no. Us espero perquĂš serĂ  un bon concert en quĂš recullo, en part, la idea de l’espectacle «Cançons de la cançó» que vaig fer amb orquestra de cambra, perĂČ aquest cop acompanyat d’un sol guitarra i amb un repertori de cançó eminentment revolucionari.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li