Joan Pont: ‘Les jugadores volien estar juntes i amb el cos tècnic, i això el Girona no ho ha sabut valorar’

0
1665

Després d’una llarga trajectòria al Sant Pere Pescador, amb èxits històrics com l’ascens a Primera Nacional, el tècnic de Biure tanca la seva etapa al club groc-i-negre. Ho fa per emprendre una nova aventura al Pontenc, de la Primera Divisió catalana, on l’acompanyarà una gran part de la família santperenca, entre jugadores i cos tècnic. Les desavinences amb el Girona han accelerat la decisió


 

Li sap greu marxar del Sant Pere Pescador després de tants anys?
No, perquè les jugadores i el cos tècnic ho hem donat tot a l’Alt Empordà, i el que rebíem no estava compensat amb el que oferia una categoria com aquesta. Crec que tothom s’hauria d’haver involucrat més. O potser és possible que nosaltres no vam saber vendre prou bé el que significava tenir un equip tan amunt, però la qüestió és que ja no hi som, i no, no em sap greu, ho he donat tot i estic molt satisfet de la feina feta.

Ara que es pot mirar amb perspectiva, com valora l’experiència de col·laboració amb el Girona?
El Girona ha volgut fer les coses a la seva manera i no ha tingut en compte les recomanacions nostres, tant del cos tècnic com de les jugadores. És per això que hem decidit no continuar vinculats amb ells i emprendre una nova aventura al Pontenc, tot i que el Sant Pere continuarà tenint l’equip a Segona, la categoria on ara hi havia el filial. Puc entendre que el Girona vulgui fer les coses a la seva manera, però quan hi ha un compromís amb un club que et dona una categoria nacional pràcticament de manera gratuïta has de valorar totes les qüestions, no es pot oblidar que aquesta categoria la va assolir el Sant Pere. Encara que et diguis Girona no tens dret a canviar-ho tot, tant les jugadores com els entrenadors tenim sentiments i valorem molt tot el que ha fet l’equip. No se’ns pot faltar el respecte d’aquesta manera; més aviat el contrari, aquest equip es mereix un gran respecte per tot el que ha aconseguit durant aquests anys.

Quina ha estat la principal discrepància?
Si t’interessa tenir un equip a Nacional, no pots posar a negociar a la gent que hi han col·locat, perquè el nivell és baix i no tenen la categoria suficient per gestionar un equip en una categoria com aquesta. Amb això demostren que des de dalt no els importa gens aquest equip, tant els fa si juga a Nacional o no, ens tractaven com si fóssim de futbol base, i això no ho podem permetre.

La reacció, però, ha estat unànime: tot el bloc marxa al Pontenc.
Sí, les jugadores volien estar juntes i amb el cos tècnic, i això el Girona no ho ha sabut valorar, i considero que s’ha equivocat. Amb aquesta decisió, les jugadores aniran totes al projecte que ens ha ofert al Pontenc, que compta amb elles.

On també hi estarà vostè. Com valora aquesta nova aventura?
És un projecte ambiciós. El club, després de saber la nostra posició, ràpidament es va posar en contacte amb nosaltres i vam arribar a un acord de seguida. Vaig explicar el nou projecte a les jugadores i pràcticament li va agradar a tothom, i ja han fitxat.

Un final de curs sens dubte agitat. Com valora, però, la temporada?
Certament, i tenint en compte com vam començar i totes les dificultats que vam tenir durant pràcticament tota la primera volta, el balanç final és positiu, sobretot després de valorar l’esforç de les jugadores. A l’inici la situació no pintava bé, però tinc una plantilla que tot i les adversitats va saber controlar la situació, que no era fàcil. Van demostrar que són jugadores perfectament aptes per a Nacional. Malgrat tot, molts partits els perdíem als darrers minuts de manera injusta, tenint en compte que no teníem canvis de garanties.

Tot i això, l’equip estava millorant just abans de la pandèmia.
Sí. Quan va arribar el virus era quan estàvem més bé, veníem de guanyar al camp del Balears (0-2) i crec que si la competició hagués continuat segurament l’equip hauria acabat molt més amunt a la classificació. El joc era molt bo i les últimes incorporacions de la segona volta ja funcionaven molt bé. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li