Joan Fuentes: «Capmany ha de consolidar el seu model econòmic entorn el món del vi»

0
847

L’alcalde del municipi destaca que Campany és un poble amb molta història de vinyes i vins. En aquesta entrevista explica quins són els punts d’interès més visitats i quin és el model que volen implementar a la vila. D’altra banda, també desgrana quin ha de ser el futur de la població i quins són els projectes que té l’equip de govern entre mans com ara l’arranjament de carrers o la museïtzació del Parral


Com definiria el poble de Capmany a algú que no l’ha visitat mai?
Doncs explicaria Capmany com un poble basat en el vi, els seus cellers i actualment encarat a l’enoturisme, a la passejada megalítica i a l’oferta de turisme rural i gastronòmic que tenim.

A més, amb un entorn natural immillorable, als peus de l’Albera.
Som una destinació amable i de turisme familiar. Nosaltres intentem encarar-ho en aquestes tres potes que he esmentat. El nostre atractiu per ordre d’importància és el vi i tot el que se’n deriva: els cellers, les visites guiades, l’enoturisme, i l’atractiu megalític. I d’altra banda, també tenim l’atractiu de l’oferta turística basada en el poble i en el recinte medieval que tenim.

Quins punts d’interès en destacaria del poble de Capmany?
En destacaria tot el que és el recinte medieval que encara conserva perfectament recognoscible molt bona part de la muralla, gairebé totes les torres, la plaça del fort i l’església, com a nucli representatiu. I també destacaria els nou cellers que tenim sota la Denominació Empordà, ja que són molts cellers. I finalment també vull destacar tot el que té relació amb el paisatge i les passejades pel terme, que es distingeixen amb camins bucòlics acompanyats de vinyes i oliveres.

I pel que fa a projectes, què té entre mans el govern actual?
Ara mateix —i dic literalment ara mateix perquè hem començat aquesta setmana—, la segona fase del PUOSC, que consisteix en l’arranjament dels carrers Sant Climent, Centre i Darnius. És un projecte que té l’objectiu d’arranjar-ho tot, soterrar els serveis… Són gairebé 700 o 800 metres de carrers: el que farem serà canviar tots els serveis i es farà amb una estètica molt recognoscible que anirem implementant a tots els carrers del poble que arreglem. I d’altra banda, també tenim un projecte que començarà aquesta setmana vinent: la segona fase del Centre d’Interpretació de la Vinya i el Vi, que està ubicat a la nau de llevant de la Societat el Parral. Aquí ja s’hi ha fet una primera fase i aquesta segona consisteix en fer un altell i començar a preparar-lo del tot. Llavors vindrà la tercera part, que serà el projecte museístic definitiu.

Cap on camina el futur del municipi?
El poble de Capmany camina cap a consolidar el model econòmic que està funcionant molt bé a l’entorn del vi: l’enoturisme. Els cellers que tenim ofereixen moltes visites guiades. El futur també va encaminat en l’oferta de turisme rural: actualment a Capmany hi ha divuit establiments de turisme rural. I sobre el turisme que tenim actualment, penso que tenim un turisme interessat per la cultura, un turisme amable i la veritat és que funciona molt bé, a l’any hi ha 6.000 pernoctacions.

Quin és l’objectiu de l’equip de govern pel poble?
Des de l’equip de govern actual tenim molt clara la direcció del poble. Realment penso que ha d’anar cap a ser un poble atractiu, còmode i interessant sobretot pels habitants i, d’altra banda, que els visitants hi trobin ofertes interessant per passar-hi un cap de setmana, uns dies i repetir l’experiència.


`* Pots consultar l’Hora del Poble de Capmany, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li