Jazz per a tothom i a la fresca

0
1434

Sarah McKenzie i Kirk Lightsey són els caps de cartell del 24è Festival de Jazz de Figueres, que serà el 15, 16 i 17 de juny


 

Fa tres anys les Joventuts Musicals de Figueres van recuperar el Festival de Jazz de la ciutat, després d’un temps d’interrupció. La mostra, que l’any vinent bufarà les 25 espelmes, torna el 15, 16 i 17 de juny per omplir de música les terrasses, carrers i places de la capital alt-empordanesa. Alba Albert, la nova presidenta de les Joventuts, explica l’objectiu de l’entitat: «Apostem per acostar el jazz al públic i per això la majoria de les actuacions són gratuïtes, excepte dues». Els dos concerts de pagament tindran lloc a La Cate i són els dels caps de cartell d’enguany: la jove pianista australiana Sarah McKenzie i el reconegut músic nord-americà Kirk Lightsey. «És un honor tenir Lightsey, un dels gegants del jazz a Figueres», assegura el director del Festival Dani Alonso, qui pronostica que, per altra banda, el concert de McKenzie serà «elegant, amb temes propis i que fàcilment agradarà a tothom».

TRES DIES DE JAZZ. Divendres a la tarda, a part de l’actuació de McKenzie, s’oferirà un recorregut musical al bell mig de Figueres, que transportarà el públic als sons de Nova Orleans. La Sidreria Txot’s serà l’escenari del duet barceloní format per la cantant Myriam Swanson i el guitarrista Amadeu Casas i una hora abans de mitjanit, la plaça de La Cate es convertirà en una pista de ball amb el swing de Sunset Rhythm Kings. Dissabte serà el torn de Lightsey, però també de la Big Mama Montse, que compleix 30 anys tocant blues i ho celebra amb un espectacle davant del consistori de la ciutat i envoltada d’antics companys. Al vespre, el trio La Madam Boogue interpretaran temes de bugui-bugui a la mateixa Sidreria, mentre que la jove compositora Zazu Osés presentarà el seu primer treball discogràfic de cançons del pop internacionals traduïdes, per ella mateixa, al llenguatge del swing.

PROPOSTES QUE ES MANTENEN. Diumenge tindrà lloc la 4a Mostra Jove, que aplegarà alumnes d’escoles de música de la demarcació, a la plaça de La Cate. En paraules d’Alonso: «Ens explicaran com serà el jazz del futur». El festival, que col·labora amb el Cineclub Diòptria, tancarà a La Cate amb una pel·lícula sobre la vida d’un dels pianistes més influents del segle XX: Thelonious Monk. L’alcaldessa, Marta Felip, valora positivament les complicitats que han forjat les Joventuts Musicals amb altres entitats de la ciutat: «Amb un gran nombre de col·laboracions, el festival suma i puja el nivell cultural de la ciutat», comenta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li