Jazz als carrers de Figueres

0
1414

Enguany, el Festival de Jazz de Figueres, sota la direcció de Dani Alonso, arriba a la 25a edició 


 

«L’objectiu és acostar el jazz a tot tipus de públic amb concerts gratuïts», explica Alba Albert, presidenta de les Joventuts Musicals de Figueres, entitat organitzadora del Festival de Jazz de la ciutat. Enguany, el certamen, sota la direcció de Dani Alonso, arriba a la 25a edició el 31 de maig, 1 i 2 de juny.

SIS CONCERTS, QUATRE GRATUÏTS. Quatre dels sis concerts programats són gratuïts: el de Gemma Abrié i Gerard Nieto Reunion Three i de Susana Sheiman Quartet a la plaça de Les Patates; el de KC OCTET al pati de La Cate; i la presentació del disc «Figues d’un altre paner» del guitarrista figuerenc Tomàs Frauca, al bar El Pati. D’aquesta manera, places, carrers i locals de la ciutat es converteixen, també, en els escenaris del festival. Per altra banda, els concerts més destacats, que són de pagament, tindran lloc a La Cate i a l’Auditori Caputxins. El sextet Guillermo Calliero South American Project donarà el tret de sortida al festival des de Caputxins el 31 de maig i, l’endemà, «Swingin’ at the Cinema» es podrà veure a La Cate, un concert amb videoprojeccions de l’artista David Cid, amb gran presència del món de la dansa i el cinema.

Les entrades per aquests dos concerts ja estan a la venda, al web www.jazzfigueres.com, per un preu de 12 euros (8 per als socis de Joventuts Musicals).

‘SINERGIES’ AMB ALTRES ENTITATS. En aquesta 25a edició, es mantenen dues activitats impulsades els darrers anys: la 5a Mostra Jove, la trobada d’alumnes de les escoles de música de la demarcació, i la col·laboració amb Cineclub Diòptria. S’abaixarà el teló del Festival de Jazz amb la projecció de la pel·lícula Michel Petrucciani, de Michael Radford, el diumenge 2 de juny a La Cate.

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, valora que l’esdeveniment «dona prestigi» a la ciutat amb «l’equilibri entre artistes de renom i artistes locals» i destaca la «sinergia» amb altres entitats. Swingats de l’Ala Empordà hi col·laboren amb una ballada de Swing, l’1 de juny, des de la plaça de l’Ajuntament.

EL CARTELL. Mònica Campdepadrós ha estat l’encarregada de fer el cartell. L’artista volia que hi aparegués una dona cantant i ha volgut transmetre «el que suggereix el jazz, nit i passió, una música que t’acarona l’ànima». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li