Javier Godó, nou patró la Fundació Dalí

0
1831

La Fundació també acaba de rebre un premi a Califòrnia pel documental ‘La vida secreta de Portlligat’


 

El Patronat de la Fundació Gala-Salvador Dalí va nomenar Javier Godó, editor de La Vanguardia, patró vitalici, en substitució de Ramon Boixadós. El comte és conseller del MACBA i també ho ha estat del Museu d’Art Modern de Nova York (MoMa). El president, Jordi Mercader, ha assenyalat que la seva trajectòria aportarà «un vincle amb activitats socials i culturals de gran rellevància per a la Fundació: tant a Catalunya com a la resta d’Espanya i a escala internacional». El Patronat està integrat per 21 membres, 12 vitalicis i 9 institucionals: tres són nomenats per la Generalitat; tres pel Govern espanyol; dos per l’Ajuntament de F gueres i un altre per l’Ajuntament de Cadaqués.

PREMI DOCUMENTAL. El documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí, produït per la Fundació i realitzat per DocDoc Films, ha rebut el premi al millor llargmetratge al festival Fine Arts Film Festival (FAFF) celebrat a Califòrnia. El Jurat ha valorat que la cinta «ha estat considerada d’única» i ha subratllat «la bona acollida que ha tingut entre el públic i els experts». En conèixer el veredicte, la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, va explicar que «un dels objectius de la Fundació és connectar Dalí amb públics diversos transmetent la complexitat d’un dels artistes més icònics del segle XX». El documental se centra en la vinculació del pintor amb el paisatge de Cadaqués, Portlligat i el cap de Creus i en els aspectes més desconeguts de la seva biografia, com la relació amb el seu pare i la seva germana, Anna Maria.

REIVINDICANT FIGUERES. Durant la presentació de la Memòria d’Activitats i Econòmica 2017 de la Fundació, dilluns passat, Jordi Mercader va explicar que un dels seus objectius és potenciar el Triangle Dalinià i, en especial, la ciutat de Figueres amb un gran esdeveniment previst pel 2020. L’alcaldessa, Marta Felip, ha valorat positivament l’anunci: «És una excel·lent notícia que reforça encara més la capitalitat internacional de Figueres. No es pot entendre l’obra i figura de Dalí sense venir a Figueres, ni Figueres seria la mateixa sense Dalí», comenta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li