Javi Salamero: ‘Veig l’equip molt predisposat a fer coses grans’

0
1263

La Unió ha viscut un estiu mogut: renovacions, fitxatges i també baixes han copat l’actualitat del club de Vilatenim de manera considerable, fins a arribar al bloc actual. Un equip que ja va etzibar un cop d’autoritat al prestigiós Torneig de l’Estany i que ara, amb el seu tècnic Javi Salamero (Saragossa, 1971), espera fer un bon paper a Tercera, en la que serà la segona fase del projecte blanc-i-blau


Com es troba l’equip?
El veig molt predisposat a fer coses grans. Crec que aquest any el bloc sap de la responsabilitat de tirar endavant un repte al nivell que exigeix una entitat com la Unió, la plantilla és sensible amb això i està convençuda de les seves possibilitats, que són les d’il·lusionar a la nostra parròquia. Tot això sabent que el format de competició és curt i que haurem de començar molt bé. Personalment, tinc molt bones sensacions, veig un equip que té un excel·lent grau de compromís i d’autogestió, i mostra moltes ganes d’agradar a tot aquell qui és aficionat de la Unió.

Durant aquest marcat hi ha hagut moltes renovacions, però també nombroses altes i baixes. Content del bloc actual?
La plantilla que hem configurat està per sobre de les expectatives que ens vam plantejar en el moment de dissenyar-la. Per tant, estic més que content, estic molt feliç. Nosaltres vam fer un projecte a dos anys: el primer vam incloure gent molt jove i per això ens va costar una mica arrencar, però ara hem intentat compensar-ho i mantenir l’equilibri amb jugadors d’experiència, amb dosis de qualitat i talent i, evidentment, amb aquella ambició i inquietud dels futbolistes joves que ja teníem i que també hem incorporat.

La filosofia futbolĂ­stica es mantindrĂ ?
Crec que un entrenador que és capaç d’imposar un model o un estil passant per sobre de les característiques individuals dels seus futbolistes és un entrenador poc adaptable. Nosaltres hem dissenyat un model, un estil i una idea que creiem que s’ajusta als perfils dels nostres jugadors, d’una banda, i a les circumstàncies i als moments que ens podem trobar, de l’altra. És a dir, durant una temporada et trobes en diferents moments que has d’anar superant, i considerem que l’equip té la capacitat, el talent i la qualitat suficient per superar les dificultats que se’ns plantegin.

Quina UniĂł veurem, doncs?
La nostra proposta preveu un equip que serà molt intens en tasques defensives, que intentarà gestionar millor l’estratègia i que, del mig cap al davant, tindrà velocitat i talent per acabar els partits. Volem un equip que sigui agressiu, valent i que porti la iniciativa en tot moment.

Les expectatives miren amunt, doncs.
Les expectatives no les porto més enllà del primer partit de lliga, que és el més important. Per guanyar molts partits primer de tot has de guanyar el primer, i per això les expectatives d’ara passen per la victòria a Vilatenim contra el Girona B. No vull anar més enllà. Que després la competició ens porta a dalt, evidentment que és on volem estar, però la classificació al cap i a la fi serà una conseqüència que mostrarà si hem estat capaços de competir bé en cadascun dels partits.

I s’ha competit bé durant la pretemporada?
Valoro la pretemporada positivament, hem anat de menys a més, que era la nostra intenció. Hem competit molt bé i amb fases de bon joc en molts moments, i hem tret resultats positius contra rivals de superior categoria. No en puc fer una valoració negativa, en tot cas la nota negativa són les lesions: estic molt preocupat amb algunes d’aquestes lesions de jugadors importants. Aquest any la profunditat de la plantilla serà molt important per saber les possibilitats d’un equip al campionat, i ara el més important és recuperar efectius.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li