Ja n’hi ha prou!

0
1817

Indignats. Així ens hem sentit milers de ciutadans davant el nou atac que ha sofert la Policia Nacional a Figueres a mans de grups radicals separatistes. Primer, vull mostrar tot el meu suport i el del meu partit, Ciutadans, a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que es deixen la pell per a fer que les nostres ciutats siguin més segures i més lliures.

Segon, m’envaeix una pregunta: què succeeix a Catalunya? Impunitat. Grups radicals i totalitaris separatistes, com els que reivindiquen l’atac a la policia, campen com volen pels carrers a l’empara de partits separatistes que prefereixen mirar cap a un altra banda. Han vist vostès que l’alcaldessa de Figueres condemni l’atac o el representant de la CUP? Silenci absolut. Això és intolerable. De part de qui estan? Dels violents, dels que trenquen la convivència? Els representants públics hem d’estar amb aquells que ens protegeixen, es juguen la seva integritat i la seva vida cada dia per salvaguardar la nostra i fer d’Espanya un país més segur i més lliure.

A Catalunya, des de fa anys, molts lĂ­ders separatistes riuen les grĂ cies de grups i individus radicals, totalitaris i antisistema que assetgen, increpen i ataquen les forces de seguretat. Aquest mirar cap a una altra banda de lĂ­ders separatistes irresponsables, aquests silencis mesurats, aquest constant posar en dubte la tasca de la policia, sigui el cos que sigui, a qui dona ales Ă©s als violents que se senten emparats i protegits.

Tercer. Com aquestes actuacions no poden quedar sense resposta, des de Ciutadans exigim al Govern de Figueres que es posicioni sense fissures i fermament enfront dels radicals. Ja n’hi ha prou de silenci còmplice! En el pròxim ple presentarem una proposta per a donar suport unànime a totes les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, especialment a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que tant d’assetjament i assenyalament han sofert a Catalunya. També per a condemnar enèrgicament l’atac i mostrar la nostra repulsa per les accions de grups radicals contra la convivència.

Per acabar. El llegat de la dècada de la deriva dels partits independentistes, a més de la ruïna econòmica i la fractura social, és el sorgiment de grups radicals i antisistema que es creuen impunes per a atacar les bases de la convivència, l’estat de benestar i, en definitiva, els mateixos fonaments democràtics. Grups totalitaris que al crit de «els carrers seran sempre nostres» exclouen, silencien, assetgen i persegueixen a tots els que pensem diferent i que som constitucionalistes. Bandes que com en aquesta ocasió, a l’absurd, infantil i fals crit de «fora les forces d’ocupació» ataquen els nostres policies. Avui era la Policia Nacional, un altre dia serà la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra o la Guàrdia Urbana. No tinc cap dubte que el que desitgen els radicals és el caos, el desordre i destruir el marc de convivència que tant d’esforç ens ha costat. Aquesta situació tan perillosa no pot comptar amb la més mínima complicitat, ni encara que sigui per desistiment, de cap partit polític, i menys encara d’aquells que exerceixen el govern d’una ciutat. Volem que es condemnin aquestes accions intolerables, volem que es faci costat a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, sense importar el color de l’uniforme i volem que ho facin tots els grups sense excepció, que ho facin sense dubtar. Perquè el silenci els farà còmplices.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li