Ja, i la terra és plana

0
1332

Encara que sembli mentida, a l‚Äôany 2020 encara existeix algun personatge que assegura que la terra √©s plana i que si vas al Jap√≥ des de Calif√≤rnia caus al buit. Per√≤ a Figueres tenim sort, el nostre vicealcalde √©s totalment contrari a aquesta teoria. No tan sols aix√≤, sin√≥ que a m√©s utilitza una frase peculiar per a riure‚Äôs d‚Äôaquells que no estan d‚Äôacord amb les dades que indiquen que la inseguretat a la ciutat ha disminu√Įt.

Fa unes setmanes sortien les dades trimestrals del Ministeri de l’Interior sobre els delictes comesos a Figueres, i l’oposició compartia a les xarxes socials titulars que parlaven d’un augment dels delictes d’un 13% durant el segon semestre de 2019, mentre que el govern es feia ressò del tancament del 2019 amb un descens del 2,31% de la criminalitat.

Com sempre, les dades s√≥n interpretables, per qui les vulgui utilitzar a favor seu, per√≤ la percepci√≥ √©s una altra cosa, √©s all√≤ que finalment importa, perqu√® encara que els que remenin les cireres considerin que les dades s√≥n el dogma, la percepci√≥ √©s la fe i per tant √©s el que el ciutad√† mitj√† utilitzar√† a l‚Äôhora de donar la seva confian√ßa a les urnes a uns o altres. Aqu√≠ √©s quan trobem la manifestaci√≥ ¬ęantiterraplanista¬Ľ del nostre vicealcalde i regidor de Seguretat, quan els figuerencs no estan d‚Äôacord amb les dades, ja que la seva percepci√≥ √©s totalment contr√†ria. Per aix√≤ les xarxes s‚Äôomplien de comentaris negant la major, i explicaven les seves viv√®ncies: robatoris, viol√®ncia, intimidaci√≥, etc. Per√≤ Pere Casellas no responia com correspon a un c√†rrec p√ļblic en una situaci√≥ d‚Äôemerg√®ncia com la que afecta el nostre municipi, contestava amb molta barra i desimboltura: ¬ęJa, i la terra √©s plana¬Ľ. La persona que ha de vetllar per la seguretat de tots els ve√Įns de Figueres, en aquests moments de decad√®ncia, quan els titulars de la premsa ens avergonyeixen constantment de la situaci√≥ de criminalitat d‚Äôaquesta ciutat, es dedica a riure‚Äôs de tots aquells que decideixen explicar-li les seves experi√®ncies.

Al meu entendre, ser un servidor p√ļblic t√© una important connotaci√≥ d‚Äôescolta activa davant les cr√≠tiques dels seus ve√Įns, aquells, que per cert, li paguen el sou a canvi de vetllar per ells. Durant anys estem veient com la zona oest de la ciutat √©s objecte de batudes, com el narco tr√†fic s‚Äôha convertit en part del nostre dia a dia, fins i tot alguns treuen can√ßons vanagloriant-se d‚Äôaix√≤ al m√©s pur estil Bronx, una ciutat on setmanalment els ve√Įns del barri del Culubret pateixen apagades del corrent el√®ctric per sobrec√†rrega dels que punxen el llum. Veure com en aquesta situaci√≥ un c√†rrec electe, un servidor p√ļblic de la ciutat, que s‚Äôha d‚Äôencarregar de la nostra seguretat, no fa res m√©s que mofar-se d‚Äôaquells que han d‚Äôaguantar les conseq√ľ√®ncies de la seva gesti√≥ insuficient i, a sobre, amb aires de superioritat intel¬∑lectual com si tan sols ell sab√©s interpretar les dades, √©s una aut√®ntica vergonya. Tan sols cal buscar en un cercador de not√≠cies el nom de la nostra ciutat per saber en quina mena de municipi vivim: robatoris, morts i c√†nnabis.

Qui pot dir que Figueres √©s una ciutat segura? Creuen que ens poden continuar prenent el p√®l? Espero que la situaci√≥ millori segons les dades del Ministeri de l‚ÄôInterior, per√≤ que sobretot aquests resultats siguin palpables pels ciutadans de Figueres i que en un futur, la resposta dels servidors p√ļblics davant les queixes dels ve√Įns preocupats siguin educades i a l‚Äôal√ßada del seu c√†rrec, perqu√® ni la terra √©s plana, ni Figueres √©s una ciutat segura.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li