Itineraris marcats, sota l’aigua

0
863

L’Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic i l’Ajuntament de l’Escala han editat una guia d’itineraris submarins per difondre zones d’Empúries on fer submarinisme i immersió lleugera. Per ara, inclou quatre rutes


L’Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l’Escala ha editat –amb la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament– una guia d’itineraris submarins per donar a conèixer diferents punts d’interès visitar sota les aigües de la mar d’Empúries. La publicació està especialment destinada a gent que fa immersió lleugera (snorkel) o submarinisme. «L’objectiu és que tant els escalencs com els nostres visitants coneguin els atractius del municipi des de tots els vessants possibles, tant per terra com des del mar, o també per sota l’aigua», explica la regidora de Promoció Econòmica i Turística, Marta Rodeja.

En aquesta primera edició, s’hi han inclòs un total de quatre itineraris: al voltant del moll Grec d’Empúries, de l’illa Mateua, de la Mar d’en Manassa i de la cala Montgó. L’objectiu, però, és anar ampliant la guia en properes edicions. A part dels recorreguts marcats, s’hi explica quines són les principals espècies de fauna i flora que es poden veure en aquests fons marins, i també altres atractius com per exemple les restes de l’antic port d’Empúries (itinerari del moll Grec), les restes del vaixell Contentin (enfonsat el 1963 a prop de l’illa Mateua), les praderies de posidònia o els antics norais de pedra on amarraven les barques quan el port era al centre del municipi.

La guia està pensada per tal que els usuaris s’informin abans de dur a terme l’activitat (es pot recollir a les oficines de Turisme) i faci l’itinerari pel seu compte i coneixent els seus límits físics. Recomanen, però, fer sempre l’activitat acompanyat i amb una boia de senyalització si se surt de la zona de bany.

A cada itinerari s’hi ha marcat una ruta curta i una de més llarga per a nedadors més experimentats. La més curta és al voltant del moll Grec (200 metres) i la més llarga, entorn de l’illa Mateua i la Mar d’en Manassa (1.200 metres).

L’autor de la guia ha estat el biòleg Boris Weitzmann, que és el coordinador del Curs per a Guies submarins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li