Itinerari Fages

0
1062

Castelló programa una visita guiada a l’itinerari literari amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi


 

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha programat diferents activitats per festejar la diada. A la pàgina següent hi ha detallades totes les activitats i horaris. En les pròximes línies desgranem una de les activitats culturals de la programació. El diumenge 25 d’abril a les 11 h del matí es farà una nova visita guiada de l’itinerari literari «Carles Fages de Climent a Castelló d’Empúries», organitzada pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, amb motiu com cada any dels actes culturals de Sant Jordi al municipi.

LA RUTA. El Museu d’Història Medieval proposa per tant una nova visita a la ruta fagesiana de Castelló d’Empúries, per conèixer els indrets més emblemàtics de la vila comtal, estretament lligats a la figura i l’obra del poeta empordanès Carles Fages de Climent. Un itinerari literari, patrimonial i turístic que posa de relleu la forta presència del passat comtal de la vila en l’obra i la vida del poeta empordanès, que va viure durant molts anys de la seva vida a la casa pairal dels Climent, la branca materna de l’escriptor.

COM PARTICIPAR-HI. El preu de la visita és de 5 € per persona i cal reservar prèviament als telèfons 972 25 08 59, al 618 54 79 58, o bé al correu electrònic infocuriapreso@castello.cat. El punt de trobada i l’inici de la visita serà al Museu d’Història Medieval, a la plaça Jaume I, on es pot visitar també l’exposició «Carles Fages de Climent. L’Arcàdia empordanesa». L’aforament és limitat i l’activitat es realitza complint amb les mesures de prevenció sanitàries. La visita guiada segueix la ruta fagesiana de Castelló d’Empúries creada 2015 per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, fruit del conveni de col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

ANY FAGES DE CLIMENT. El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar l’any 2017 el 50è aniversari de la seva mort com a commemoració oficial de l’any 2018 amb l’objectiu de situar la figura i l’obra de Carles Fages de Climent en el cànon literari català del segle XX. Carles Fages de Climent (Figueres, 1902-1968), va ser poeta, narrador, dramaturg, articulista i traductor empordanès, és un dels actius de les lletres catalanes que encara necessita ser reivindicat, per la seva qualitat, malauradament poc coneguda i reconeguda. Va ser home de múltiples interessos, i va cultivar des de la poesia fins al teatre. 

 


  • Pots consultar l’Especial de Sant Jordi, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li