Isabel Teixidor: “Estem a tocar de l’Albera i el nostre entorn natural és molt agradable per viure”

0
1224

«Tenim el projecte de la piscina, que tot i ser un projecte car, és un espai de trobada», diu l’alcaldessa de Garriguella


Com explicaria Garriguella a algú que no l’ha visitat mai?
Som un poble de tota la vida de l’Alt Empordà, abans érem molt rurals i ara cada vegada hi ha més nouvinguts. La gent té ganes de viure al camp, estem a tocar de l’Albera i el nostre entorn és molt agradable per viure. Tenim molts serveis com ara la llar d’infants, l’escola, la biblioteca i una qualitat de vida molt bona amb restaurants, cases rurals i cellers. Sense oblidar-nos dels vins de renom que disposem, i això també és un reclam .

És un municipi petit, però amb molt teixit associatiu. Ho pensa així?
Aquest és un tema que ha anat millorant amb els anys i la pandèmia de la covid ha afectat el teixit associatiu perquè no s’han pogut desenvolupar activitats, però tot i això hi ha interès per part de la població. Darrerament han arribat famílies amb mainada i això ens dona molta vida al poble. La mainada hi és i sovint els sentim jugar al carrer i trobo que això és molt bonic.

Què en destacaria dels punts d’interès?
El centre de tortugues és un reclam i ajuda a la gent a conèixer Garriguella. Els vins i el càmping també són un gran reclam pel poble, i pel que fa als punts d’interès jo destacaria que Garriguella té un entorn natural molt important, tenim molts de camins i rutes marcades, que ens caldria senyalitzar millor, tot i que avui en dia és fàcil trobar-los a través de les aplicacions mòbils. Intentarem, però, fer més propostes de camins i senders per descobrir el nostre entorn.

A la part vella, a Garriguella de baix, hi ha Sant Sebastià, que són les restes d’una capella i abans hi havia una part de la muralla, però gairebé no en queda res. També tenim l’edifici antic del Molí de Vent, convertit en restaurant i un dels altres interessos turístics són els ocells i l’observació de la fauna autòctona. I no em puc oblidar d’un dels temes d’interès, que hem de treballar més i donar-los a conèixer, com són els búnquers. No només n’hi ha a Garriguella, però aquí en tenim moltíssims… I també tenim el camp d’aviació, que ara no es veu, l’únic que queda és el refugi del camp, que sí que es veu, i el monòlit alemany. Ara hi ha diferents cellers del poble que fan visites guiades en aquests espais.

Què en destacaria dels projectes que ha tirat endavant com a alcaldessa?
Hem treballat molt i hem tirat molts projectes endavant, però ara per exemple, estem a la segona fase del cementiri i vam veure que hi havia molts nínxols antics i la segona fase ha fet que tot quedi ordenat, modern i molt agradable. Ha quedat molt bonic, i la veritat és que n’estem molt orgullosos perquè realment ha quedat molt i molt bé. I un dels projectes que tenim pendents és fer una recerca de personatges enterrats al cementiri, perquè hi ha gent realment molt interessant i d’aquesta manera podríem fer visites o activitats. D’altra banda, estem treballant amb el projecte d’un edifici sociocultural i que també servirà de magatzem, és l’edifici de darrere la cooperativa i ha quedat molt ben arreglat i útil per a la població. Quan el puguem inaugurar tindrem un espai molt útil i agradable.

I de cara al futur?
Tenim preparada la deixalleria, al carrer principal substituirem tota la xarxa d’aigua a Garriguella de baix i paral·lelament intentarem posar al dia tot el que té relació amb l’enllumenat públic. També tenim un espai per definir i fixar-hi un punt esportiu i també el projecte de la piscina, que tot i ser un projecte car, és un espai de trobada. I finalment estem estudiant crear una comunitat energètica amb alguns veïns.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li