Isabel Teixidor: “Estem a tocar de l’Albera i el nostre entorn natural Ă©s molt agradable per viure”

0
1078

«Tenim el projecte de la piscina, que tot i ser un projecte car, Ă©s un espai de trobada», diu l’alcaldessa de Garriguella


Com explicaria Garriguella a algĂș que no l’ha visitat mai?
Som un poble de tota la vida de l’Alt EmpordĂ , abans Ă©rem molt rurals i ara cada vegada hi ha mĂ©s nouvinguts. La gent tĂ© ganes de viure al camp, estem a tocar de l’Albera i el nostre entorn Ă©s molt agradable per viure. Tenim molts serveis com ara la llar d’infants, l’escola, la biblioteca i una qualitat de vida molt bona amb restaurants, cases rurals i cellers. Sense oblidar-nos dels vins de renom que disposem, i aixĂČ tambĂ© Ă©s un reclam .

És un municipi petit, perĂČ amb molt teixit associatiu. Ho pensa aixĂ­?
Aquest Ă©s un tema que ha anat millorant amb els anys i la pandĂšmia de la covid ha afectat el teixit associatiu perquĂš no s’han pogut desenvolupar activitats, perĂČ tot i aixĂČ hi ha interĂšs per part de la poblaciĂł. Darrerament han arribat famĂ­lies amb mainada i aixĂČ ens dona molta vida al poble. La mainada hi Ă©s i sovint els sentim jugar al carrer i trobo que aixĂČ Ă©s molt bonic.

Quù en destacaria dels punts d’interùs?
El centre de tortugues Ă©s un reclam i ajuda a la gent a conĂšixer Garriguella. Els vins i el cĂ mping tambĂ© sĂłn un gran reclam pel poble, i pel que fa als punts d’interĂšs jo destacaria que Garriguella tĂ© un entorn natural molt important, tenim molts de camins i rutes marcades, que ens caldria senyalitzar millor, tot i que avui en dia Ă©s fĂ cil trobar-los a travĂ©s de les aplicacions mĂČbils. Intentarem, perĂČ, fer mĂ©s propostes de camins i senders per descobrir el nostre entorn.

A la part vella, a Garriguella de baix, hi ha Sant SebastiĂ , que sĂłn les restes d’una capella i abans hi havia una part de la muralla, perĂČ gairebĂ© no en queda res. TambĂ© tenim l’edifici antic del MolĂ­ de Vent, convertit en restaurant i un dels altres interessos turĂ­stics sĂłn els ocells i l’observaciĂł de la fauna autĂČctona. I no em puc oblidar d’un dels temes d’interĂšs, que hem de treballar mĂ©s i donar-los a conĂšixer, com sĂłn els bĂșnquers. No nomĂ©s n’hi ha a Garriguella, perĂČ aquĂ­ en tenim moltĂ­ssims… I tambĂ© tenim el camp d’aviaciĂł, que ara no es veu, l’Ășnic que queda Ă©s el refugi del camp, que sĂ­ que es veu, i el monĂČlit alemany. Ara hi ha diferents cellers del poble que fan visites guiades en aquests espais.

QuĂš en destacaria dels projectes que ha tirat endavant com a alcaldessa?
Hem treballat molt i hem tirat molts projectes endavant, perĂČ ara per exemple, estem a la segona fase del cementiri i vam veure que hi havia molts nĂ­nxols antics i la segona fase ha fet que tot quedi ordenat, modern i molt agradable. Ha quedat molt bonic, i la veritat Ă©s que n’estem molt orgullosos perquĂš realment ha quedat molt i molt bĂ©. I un dels projectes que tenim pendents Ă©s fer una recerca de personatges enterrats al cementiri, perquĂš hi ha gent realment molt interessant i d’aquesta manera podrĂ­em fer visites o activitats. D’altra banda, estem treballant amb el projecte d’un edifici sociocultural i que tambĂ© servirĂ  de magatzem, Ă©s l’edifici de darrere la cooperativa i ha quedat molt ben arreglat i Ăștil per a la poblaciĂł. Quan el puguem inaugurar tindrem un espai molt Ăștil i agradable.

I de cara al futur?
Tenim preparada la deixalleria, al carrer principal substituirem tota la xarxa d’aigua a Garriguella de baix i paral·lelament intentarem posar al dia tot el que tĂ© relaciĂł amb l’enllumenat pĂșblic. TambĂ© tenim un espai per definir i fixar-hi un punt esportiu i tambĂ© el projecte de la piscina, que tot i ser un projecte car, Ă©s un espai de trobada. I finalment estem estudiant crear una comunitat energĂštica amb alguns veĂŻns.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li