Investiguen una intoxicació alimentària a la Fira del Conill

0
620

El brot va afectar 28 persones, que van patir símptomes lleus 9 o 10 hores després de l’ingesta


L’Agència de Salut Pública de Catalunya investiga una intoxicació alimentària durant la Fira del Conill de Vilafant, que es va fer el cap de setmana passat. Tècnics de l’ens estan recopilant dades sobre l’establiment que hauria estat l’origen del focus, que va afectar 28 persones. Les enquestes epidemiològiques realitzades fins ara han determinat que el presumpte aliment implicat van ser uns raviolis de pasta farcits de conill amb salsa. I ara s’estan examinant com eren les instal·lacions, quina higiene hi havia, com va ser la manipulació dels aliments i i quins autocontrols va passar l’estand implicat. L’objectiu és determinar com es va originar la contaminació i quin microorganisme la va causar.

Els afectats van començar a experimentar símptomes 9 o 10 hores després de la ingesta. En tots els casos van patir vòmits, malestar i diarrea de caràcter lleu, que van remetre al cap de 12 i 24 hores. Alguns van haver d’acudir al CAP, però cap d’ells va requerir hospitalització.

.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li