Invertiran més de 6,8 milions en tres programes de salut, turisme i innovació

0
1235

Són tres projectes co-promoguts pel Consell Comarcal, la Fundació Salut Empordà i l’Ajuntament de Figueres


 

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila; la diputada de Programes Europeus, M. Àngels Planas, i els representants de diverses institucions de la demarcació van signar dimecres els cinc convenis de col·laboració per executar els projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT). Es tracta de cinc programes destinats a ajuntaments, consells comarcals, universitats i altres ens locals sense finalitat lucrativa que s’emmarquen en el RIS3CAT (Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya) i en el FEDER 2014-2020. En total, tenen una despesa elegible aprovada de 13.142.928,63 euros, la meitat dels quals (6.571.464,32 euros) provindran de fons europeus, i un altre 25% (2.976.085,16 euros), de la Diputació.

Els cinc PECT aprovats permetran fer diverses inversions en els àmbits de la innovació, el turisme, l’aigua, la salut i la cultura; i n’hi ha tres que beneficiaran directament l’Alt Empordà.

D’una banda, l’Ajuntament de Figueres participarà -junt amb la Diputació, la Universitat de Girona i el Consell Comarcal de la Selva- en el projecte «Girona, ecosistema innovador», valorat en 2.482.976,84 euros. La iniciativa proposa urbanitzar el teixit empresarial de la demarcació, millorar la competitivitat i treballar la transferència de coneixement de la universitat a les empreses.

D’altra banda, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà és una de les administracions que impulsarà el «Costa Brava Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa». Aquesta estratègia està valorada en 1.436.722,72 euros i vol posar en valor el patrimoni natural i cultural, la connexió de les xarxes de camins intel·ligents i accessibles, el treball en xarxa i l’ús de les noves tecnologies, i alhora afavorir la participació i la cooperació dels agents turístics. També hi participaran la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, l’Agència Ripollès Desenvolupament, el Consell Comarcal de la Cerdanya, el Consorci Vies Verdes i la Universitat de Girona.

I el tercer projecte alt-empordanès que s’aplicarà amb els ajuts PECT serà la creació del pol de salut a l’Alt Empordà, que serà un pla pilot inicial per apoderar les persones i la comunitat en relació amb la salut. És el projecte «Girona, regió saludable», que està valorat en 2.916.481 euros i està promogut per Dipsalut, la Fundació Salut Empordà i Idibgi (Fundació Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta).

Els altres dos PECT que es van aprovar dimecres són el «Girona, regió sensible a l’aigua» (treballarà l’estat ecològic de les masses d’aigua, el rec controlat a la zona del Baix Ter, i la comunicació i sensibilització per a l’estalvi d’aigua) i el d’«Indústries culturals i creatives de Girona i el seu entorn territorial» (d’una banda, impulsarà les indústries culturals i creatives com a sector econòmic potent i farà emergir el talent cultural, i de l’altra, subvencionarà la rehabilitació i la reforma de l’antic cinema Modern de Girona).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li