Inverteixen 630.000 euros per millorar les zones portuĂ ries del Port de la Selva i Roses

0
956

Portbou també ha enllestit recentment les obres per reordenar i millorar tota la zona que enllaça el poble i el port


El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i el director territorial de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló, van visitar divendres el Port de la Selva i Roses, on s’estan executant obres valorades en 630.000 euros. I ho van fer acompanyats dels alcaldes Josep Maria Cervera (el Port de la Selva) i Montse Mindan (Roses), així com d’altres representants municipals.

Al Port de la Selva s’està acabant d’urbanitzar l’avinguda J. V. Foix, entre el carrer Illa i la plaça Dr. Oriol. El projecte –que està previst que s’enllesteixi a finals de juny– donarà continuïtat al front marítim i el connectarà amb el nucli antic. A part de diverses tasques de pavimentació i senyalització, es reordenarà l’espai de terrasses, se suprimiran barreres arquitectòniques, i es potenciaran nous espais per a l’ús ciutadà (amb una plaça nova, zones de jocs infantils o bancs nous, entre altres).

Al moll de la Ribera de Roses, s’ha pavimentat i ordenat tot l’espai, s’hi ha instal·lat enllumenat led, i s’han definit nous vials per a vehicles, noves zones d’aparcaments i itineraris per a vianants. I les tasques s’han complementat amb una millora de la senyalització.

Paral·lelament, el mateix divendres Joan Pere Gómez també va visitar les recentment acabades obres de millora de l’accessibilitat del port de Portbou. Els treballs han consistit a eixamplar i reordenar l’accés del port que enllaça amb el passeig Marítim, i també han permès pavimentar i senyalitzar la zona. A més, també s’ha reorganitzat i pavimentat el pàrquing de davant de l’Ajuntament. I en els darrers mesos també s’han instal·lat nous controls d’accés a la zona portuària, s’han canviat les torretes de servei de llum i aigua, i s’ha adaptat la benzinera a l’autoservei.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li