Inversió de 13,73 milions a la línia entre Figueres i Portbou

0
648

La licitació serà per renovar la catenària de la línia del tren convencional i les obres duraran 2 anys


Adif ha licitat la renovació de la catenària de la línia de tren convencional entre Figueres i Portbou per 13,73 milions d’euros. Els treballs, que duraran dos anys, s’estendran al llarg de més de 27 quilòmetres de via.

Segons subratlla l’administrador estatal d’infraestructures, l’obra s’inclou dins el Pla de rodalies amb l’objectiu de «modernitzar» la xarxa ferroviària. En concret, incrementar la fiabilitat de la catenària en tot aquest tram de l’Alt Empordà, «un element essencial per garantir la qualitat de l’explotació ferroviària».

Les obres, que es pagaran amb fons Next Generation, se sumen a altres reposicions de catenària que Adif tira endavant a la demarcació (entre Celrà i Figueres i de Caldes a Maçanet).

En concret, allò que es farà és substituir de manera integral tota la línia aèria de contacte compresa entre Figueres i Portbou. Això «reduirà la probabilitat d’incidències relacionades amb el sistema d’electrificació» en tot aquest tram, on hi ha «una densitat elevada» de circulació de combois. Pel que fa al tram entre les estacions de Figueres i Celrà, la concessionària informa que l’obra ja es troba en la fase de contractació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li