Institucions i empresaris fan una aposta per un nou model econòmic a la comarca

0
441

Va ser un acte protocol·lari, una mena de primera pedra com va remarcar algun dels signants, però el conveni signat ahir al migdia al saló de sessions de l’Ajuntament de Figueres, mitjançant el qual es va crear la Comunitat de Desenvolupament i Innovació Mediambiental de l’Empordà (CODIM), representa un pas endavant i ferm de les institucions i dels sectors empresarials de la comarca per impulsar un nou model de producció econòmica.
En concret, el conveni va ser signat per l’Ajuntament de Figueres, la Xarxa Mediambiental de l’àrea urbana de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Cambra de Comerç de Girona, la Federació Altempordanesa d’Empresaris (FAE), el Cercle Euram Empordà i el Centre tecnològic Leitat.
Els objectius d’aquest nou ens, que al llarg d’aquest any haurà d’articular-se legalment i nomenar un director responsable, passen per desenvolupar l’eficiència energètica i les energies renovables a l’àrea urbana de Figueres establint contactes amb empreses del sector per tal que s’instal·lin en el Parc Tecnològic que es vol crear dedicat específicament a aquest tema i que, al mateix temps, atreguin altres empreses complementàries. També s’analitzaran els projectes d’empreses d’energia renovables que s’hi vulguin ubicar i el paper que hi haurà de tenir la universitat anglesa de Montfort, que s’ha mostrat favorable a participar en el projecte, així com altres universitats i centres de recerca.
El conveni també determina que s’han d’estudiar les fórmules d’implicació i participació del teixit econòmic local en el projecte, concretar les necessitats infraestructurals i de recursos que requerirà el Parc Tecnològic i estudiar la seva ubicació.

LES REACCIONS. Durant l’acte, els representants d’institucions i patronals van expressar la seva satisfacció per aquella fita. Richard Elelman, regidor de Medi Ambient, va remarcar que “la primera idea ens va arribar de la Federació d’Empresaris, però des de l’Ajuntament de seguida ens hi vàrem bolcar. El president del Cercle Euram, Pere Padrosa, va reconèixer que “estem davant un canvi en l’economia productiva de la comarca, que crearà llocs de treball i riquesa”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li