Instal·laran vuit càmeres als carrers del centre de Figueres

0
1016

Una unitat de la Guàrdia Urbana i una altra dels Mossos d’Esquadra patrullen per la zona comercial des del cap de setmana passat per combatre el repunt de robatoris


El centre de Figueres té des del cap de setmana passat dues patrulles de policia fixes (una de Mossos i una altra de Guàrdia Urbana) per combatre el repunt de robatoris en comerços. A més, el pressupost de l’any que ve inclourà una partida de 60.000 euros per posar unes vuit càmeres de videovigilància als principals carrers. Ho va explicar el regidor de Seguretat, Pere Casellas, durant una roda de premsa que va fer dimecres per fer balanç dels actes incívics que s’han detectat aquest estiu a la ciutat.

Segons el regidor, les denúncies administratives s’han doblat respecte del 2018: s’ha passat de 211 a 402. Entre les dades, destaca l’increment de denúncies relacionades amb el consum o tinença de drogues en petites quantitats, que han passat de 49 a 106. I Casellas alerta que s’han detectat molts menors consumint drogues (sobretot marihuana), i avança que treballaran en coordinació amb altres regidores per combatre-ho. «Ens hem trobat, fins i tot, amb el cas d’un nen de 14 anys», lamenta. Per tot això també intensificaran els controls amb la unitat canina amb més pressupost perquè «està donant bons resultats».

Les denúncies per consum de begudes alcohòliques a la via pública han crescut un 462%, passant de les 8 del 2018 a les 45 entre els mesos de juliol i octubre. I també han augmentat les infraccions detectades per embrutar la via pública (d’1 a 22) o les denúncies per pertorbar el descans veïnal (de 12 a 24). A més, s’han incrementat les denúncies per tinença d’armes, passant de les 5 de l’any passat a les 23 d’aquest estiu.

Tenint en compte tot això, Casellas assegura que continuaran treballant en aquest sentit amb la incorporació de nous agents al cos i la contractació d’entre 9 i 13 vigilants municipals. En total, l’any que ve preveuen invertir uns 500.000 euros en qüestions de seguretat. El regidor, però, també ha fet una crida a la resta de cossos policials a treballar per la seguretat a la ciutat. En aquest sentit, la col·laboració policial ja ha permès detenir el presumpte autor dels tres robatoris que es van produir el cap de setmana passat al centre de Figueres. Es tracta d’un jove de 19 anys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li