Instal·laran un centenar de llums LED a diversos carrers

0
890

L’actuació costarà 12.742 euros i permetrà reduir 8.420 watts al barri del Carme i a quatre carrers més del municipi


 

L’última Junta de Govern Local de la Jonquera va aprovar l’adjudicació dels contractes per canviar més de 100 bombetes i làmpades dels carrers per dispositius d’il·luminació LED, una tecnologia molt menys contaminant i més eficient des del punt de vista energètic. L’actuació, que costarà 12.741,77 euros (IVA exclòs), té un doble objectiu: d’una banda millorar el rendiment de les instal·lacions elèctriques (els LEDs gasten menys) i, de l’altra, reduir les emissions de CO2.

Més concretament, es canviaran 62 bombetes de vapor de sodi i 39 làmpades de vapor de mercuri per dispositius LED de la mateixa potència a la zona del Carme-Cavi i als carrers Horta d’en Geli, Migdia, Falguers i Roc de Miradones. Amb això, està previst reduir fins a 8.420 watts.

El regidor de Territori i Qualitat Urbana, Rafael Medinilla, argumenta que “volem fer de la Jonquera un municipi implicat en la lluita contra el canvi climàtic i en l’adopció de noves tecnologies més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, i més eficients”. I afegeix que “si volem suscitar entre els veïns una petita dosi de reflexió i conscienciació sobre la despesa energètica, primer cal que des de les administracions en donem exemple”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li