Insòlit

0
1020

Ja fa una setmana de les últimes eleccions generals. Guanyadors i perdedors ja han tingut temps suficient per analitzar els resultats des de les seves respectives direccions. Politòlegs, periodistes i altres també ho han fet. Per tant, no és cap intenció fer aquí cap reflexió sobre el resultat d’aquests comicis. El què sí que m’agradaria ressaltar són unes qüestions que s’han produït durant aquesta campanya i algunes situacions que n’han resultat i que particularment m’han cridat l’atenció.

En primer lloc, la campanya en si mateixa ja m’ha resultat una mica insòlita: tot i saber que hi havia unes eleccions municipals a tot Espanya, es decideix convocar les Generals primer, per quin motiu? La campanya electoral s’ha realitzat en mig d’un període de vacances important, la Setmana Santa. Crec que tot ha estat un pla estratègic molt ben concebut pel Sr. Sánchez, incloent-hi els divendres socials, i evidentment, li ha sortit rodó.
Però paral·lelament a aquests fets, se’n produeixen uns altres que encara són més insòlits i incomprensibles. M’estic referint a la situació dels polítics presos que estan sent jutjats pel Tribunal Suprem pel cop d’Estat que va tenir lloc a Catalunya l’any passat.

Aquests imputats han estat en presó preventiva fins al judici. Aquesta presó preventiva està més que justificada pel risc de fuga que requeia sobre tots ells i que s’ha materialitzat amb altres companys seus, els quals també estaven imputats i s’han escapat a l’estranger, protegits en països de laxes o inexistents lleis dels delictes que l’Estat espanyol els acusa, com ara la rebel·lió. Delicte inexistent en aquests països, simplement, perquè ja no donen peu a la creació de partits polítics independentistes.

Fet aquest aclariment, la meva perplexitat comença quan a aquests senyors imputats se’ls permet presentar-se a les llistes electorals. Continua quan se’ls permet fer mítings polítics des de la presó, i augmenta quan en aquests mítings es refermen amb les actituds que els van portar a actuar d’aquella manera i per les accions de les quals estan sent jutjats. Per tant, tot plegat és una situació insòlita que fa pensar que aquest judici només és un paripé, fet que dona la raó a les veus que afirmen que el Sr. Sánchez ja té més que pactat el resultat del judici i, probablement, perquè no se li vegi tant el llautó, en cas que el Tribunal Suprem dictamini alguna pena, ell segons el pactat, indultarà aquests presos.

Així, després d’haver perpetrat el cop d’Estat, aquests senyors sortiran de la banqueta dels acusats per seure a les banquetes del Parlament i ocupar els seus escons, mofant-se així de tots els espanyols i sent rebuts com a herois i màrtirs del moviment independentista.

En mig de tot aquest guirigall, hi ha algunes preguntes que queden a l’aire. Per què tothom parla de possibles penes de presó i ningú parla de la pena accessòria d’inhabilitació? Aquesta també serà indultada pel Sr. Sánchez? Només ens queda la inhabilitació política dels colpistes per evitar la ridiculització de tot el sistema jurídic i legislatiu espanyol. Si aquesta també és indultada pel gran emperador Sánchez, ens demostrarà, per si a algú no li havia quedat clar, que ell és la màxima autoritat de tots els estaments d’aquest país. Ell té el comandament absolut dels tres poders: el legislatiu, l’executiu i el judicial. Ave Pedro!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li