Inseguretat a Figueres

0
1496

És molt preocupant que s’hagin convertit en habituals, gairebé quotidianes, les notícies sobre incivisme i actes delictius a Figueres. I encara és més preocupant que aquest govern frankenstein, amb l’alcaldessa de la ciutat al capdavant, utilitzi les xarxes socials només per a queixar-se de l’incivisme, la brutícia i l’alta delinqüència sense aportar cap solució. És preocupant perquè el seu govern és qui té la responsabilitat d’actuar, qui té les eines per a fer-ho i qui ha de dissenyar les estratègies per a convertir Figueres en una ciutat segura per a tots nosaltres. S’imaginen vostès que el director general d’una empresa es queixés dels mals resultats de la seva empresa? No li demanarien que callés, que actués i en cas contrari, que dimitís i marxés a casa seva? Perquè això és el normal, o ets a l’alçada de les teves responsabilitats o vas cap casa.

La realitat és que els figuerencs fa molt temps que no ens sentim segurs a les nostres cases, carrers i places. La realitat és que la nostra paciència s’està esgotant en veure que els qui governen no prenen les mesures necessàries. La realitat és que dia a dia la convivència es deteriora. La realitat és que és moment de plantar-se i dir-li al govern: ja n’hi ha prou, actuïn!

Primer, no poden continuar compartint govern amb un partit que difon manuals de com okupar habitatges il·legalment, que són antisistema, que estan en guerra contra el capital, les empreses, la creació de riquesa, contra el turisme. Però el pitjor pel cas que ens ocupa: posen en qüestió tot el que poden als cossos i forces de seguretat de l’Estat. Els és igual que siguin Mossos, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Guàrdia Urbana… No es pot governar amb partits que ataquen els cossos de seguretat que ens protegeixen i es juguen la vida perquè estiguem més segurs.

Segon, cal dir-li a l’alcaldessa i al vicealcalde que deixin d’amagar-se darrere d’estadístiques i interpretacions bastes i manipulades. Els ciutadans tenim problemes reals que requereixen de solucions i polítics valents que anomenin les coses pel seu nom. La delinqüència es combat. Es requereix d’estratègia, pressupost i totes les eines que necessitin els professionals per a poder actuar amb totes les garanties i seguretat necessàries.

Tercer, per què aquest govern no posa en marxa una estratègia i un paquet de mesures urgents per a posar ordre a la ciutat? Per què no existeix una estratègia per a combatre els delictes que més alarma social produeixen? Quants anys porta aquesta ciutat amb una deficitària dotació dels mitjans personals i materials? Aquesta és una de les principals causes per a fer ineficient la lluita contra el delicte i la delinqüència. Quant de temps haurem d’esperar per a desplegar la policia de barri? Una policia fortament vinculada a la comunitat i que no solament redueix el delicte i el desordre sinó també la por al delicte. En definitiva, per a quan serà important per a aquest govern el que de veritat ens preocupa als ciutadans?

No siguem ingenus, no existeixen fórmules màgiques per a reduir la delinqüència; sí que existeix la responsabilitat política per a posar en marxa estratègies de seguretat local, la cooperació, els recursos, la contundència i la fermesa en la lluita contra la inseguretat i la delinqüència. El problema és que no veig que aquesta lluita sigui una prioritat per a aquest govern.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li