Injectaran 4,9 MEUR als ajuntaments de l’Alt Empordà

0
941

En total, la Diputació de Girona adjudicarà 20 milions d’euros als ajuntaments de la demarcació a través del Fons de Cooperació Local


 

La Diputació de Girona va aprovar ahir per Junta de Govern adjudicar 20 milions d’euros als ajuntaments de la demarcació a través del Fons de Cooperació Local. L’objectiu d’aquest programa, el més ben dotat econòmicament, és incentivar les inversions municipals, contribuir al finançament dels serveis obligatoris i promoure les activitats de caràcter cultural.

El fons ha aprovat l’adjudicació del 99,8 % de les subvencions que els ajuntaments havien sol·licitat. L’única variació que hi ha hagut respecte del 2019 ha estat l’increment de més de mig milió de despesa corrent en detriment de l’import final atorgat a inversions en funció de les sol·licituds presentades.

L’Alt Empordà és la comarca que rebrà més diners: 4.890.796,66 €. D’aquests, 1.151.366,70 € seran per a despeses corrents; 2.863.735,80 € per a inversions, 82.800 € per a camins, 708.547,50 € per a projectes culturals i 84.346,66 € per a noves tecnologies.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, destaca que aquest programa s’ha consolidat «com un dels puntals en les ajudes que exerceix envers els municipis tant pel seu import global com per la versatilitat de les línies a què pot ser destinat i la seva flexibilitat de justificació».

BESTRETA PER LA COVID-19. Atenent els efectes directes de la crisi sanitària, l’Àrea de Cooperació Local va avançar la meitat del fons als ajuntaments: a l’abril va injectar 8,3 milions d’euros a les corporacions locals per garantir-ne la liquiditat.

El diputat delegat de Suport a les Entitats Locals, Josep Maria Bagot, ha manifestat que «hem treballat amb la màxima celeritat per facilitar la liquiditat dels ajuntaments, conscients de les dificultats que travessaven a l’hora de facilitar les primeres ajudes a tots els veïns i veïnes per fer front a les conseqüències socials i econòmiques derivades de la Covid-19». I afegeix: «Ara que ja estem entrant en les darreres fases de la desescalada, crèiem que era una prioritat adjudicar la resta del fons per tal d’impulsar aquelles polítiques en l’àmbit local que seran imprescindibles perquè ningú es quedi enrere». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li