Injecció de 354.467 euros per obres al Castell de Sant Ferran

0
1000

El govern espanyol aprova la declaració d’emergència al baluard de Sant Narcís i al polvorí de la Guerra Civil


Nova inversió per al manteniment del Castell de Sant Ferran. El Consell de Ministres va aprovar la setmana passada la declaració d’emergència de les obres de consolidació del baluard de Sant Narcís. El govern espanyol hi destinarà una partida de 354.467 euros, que inclou la redacció del projecte i la seva execució.

L’agost de l’any passat el Ministeri de Cultura i Esports va començar a fer obres en aquest baluard per retirar la vegetació que hi havia i es van descobrir les restes d’un polvorí, del qual se’n desconeixia la seva existència. Segons les investigacions, es podria haver produït una explosió en aquesta estructura i per això ningú en tenia constància. Podria tractar-se d’un polvorí de la Guerra Civil, destruït poc abans del final del conflicte bèl·lic. La funció de la infraestructura era la de dipòsit d’armes procedents d’Europa per al bàndol republicà. El febrer del 1939, abans de la retirada republicana, el polvorí es va destruir perquè no caigués en mans de l’exèrcit nacional. Un cop descobert i desenrunat, s’ha vist que n’ha quedat el terra i algunes parets. El polvorí constava de dues plantes, un pis inferior i un primer pis.

Les actuacions es concentraran en conservar les estructures trobades i evitar la inundació del soterrani. També es millorarà el drenatge de l’aigua per evitar que es malmetin les restes localitzades. El projecte preveu consolidar els paviments i les estructures que hi ha per tal que les plantes tampoc es facin malbé.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li