Incorporació de càmeres corporals a agents

0
876

Les càmeres, que són de petites dimensions, aniran subjectes al pit, cosa que permetrà reproduir de manera molt fidel l’actuació des de la perspectiva del/la policia actuant


D’acord amb la normativa vigent, el Departament d’Interior ha autoritzat l’ús, així com el protocol que el regula, de càmeres corporals policials per part de la Guàrdia Urbana. Aquesta autorització ha de ser renovada amb periodicitat anual. Podran operar aquestes càmeres els funcionaris de policia que hagin rebut la formació específica. Les càmeres, que són de petites dimensions, aniran subjectes al pit, cosa que permetrà reproduir de manera molt fidel l’actuació des de la perspectiva del/la policia actuant. Enregistren de manera simultània imatge i so, tenen una autonomia de més de 12 hores, el seu camp de visió horitzontal és de 141°, el vertical de 83° i per operar precisen de molt poca llum.

Amb el permís per fer servir aquestes càmeres també queda regulat en quins casos es permeten els enregistraments. Hi ha una limitació en aquest sentit.

Pel que fa al destí de les imatges, aquestes es destruiran en un mes, excepte si per motius penals s’han d’entregar a l’autoritat judicial. A les 72 hores, les gravacions s’han de lliurar a les autoritats competents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li