Inclusió al fons de la piscina

0
721

El GEAS-Figueres organitzarà una jornada d’iniciació al submarinisme inclusiu el pròxim 4 de juny


Fomentar la inclusió al fons de l’aigua. Aquesta és la fita principal que vol aconseguir el Grup Empordanès d’Activitats Subaquàtiques de Figueres (GEAS-Figueres) el pròxim dissabte 4 de juny, quan organitzarà una jornada d’iniciació al submarinisme inclusiu a la piscina municipal figuerenca adreçada a persones amb diversitat funcional i cognitiva.

L’activitat compta amb el suport del servei de Rehabilitació de l’Hospital de Figueres i de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques, i s’emmarca en la feina que desenvolupa precisament aquest ens federatiu per fer arribar l’experiència del submarinisme a totes les persones que ho desitgin. En aquest sentit, la federació aporta els instructors especialitzats en activitats adreçades a persones amb diferents capacitats.

LA INICIATIVA. La idea de crear una activitat d’aquesta mena a l’Alt Empordà va sorgir arran d’una demanada d’una persona pròxima al club figuerenc que va patir un ictus i, en aquests moments, es troba en fase de recuperació de la mobilitat de la part dreta del seu cos. En aquest sentit, Germán Fernández, fisioterapeuta de l’Hospital de Figueres i aficionat al submarinisme, així com un dels propulsors de la jornada, apunta que «en algunes persones el submarinisme podria facilitar la recuperació pel fet de treballar en situació d’ingravidesa». «De fet, hi ha centres especialitzats que ja ho tenen incorporat com a part del mateix procés de rehabilitació», afegeix.

MÉS INFORMACIÓ. Per poder participar en l’esdeveniment, que se celebrarà a partir de les deu del matí i fins a la una del migdia, cal ser major de vuit anys i fer una inscripció prèvia mitjançant un formulari que es pot demanar al club empordanès. La participació té un cost de 12 euros –que inclou la compra d’una samarreta– i l’organització és qui proporcionarà tot el material per poder dur a terme l’activitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li