Inauguren oficialment una C-260 operativa del tot i adaptada al desdoblament de l’N-II

0
1021

El dijous es va obrir al trànsit el nou vial sud, que connecta Vilatenim amb el Recinte Firal passant per sota de l’N-II


 

El desdoblament de la C-260 ja funciona a ple rendiment des de dijous, quan es va obrir al trànsit el vial sud que connecta Vilatenim amb el Recinte Firal passant per sota de l’N-II. L’endemà, el flamant conseller de Territori i Sostenibilitat (TES), Damià Calvet, va presidir l’acte institucional que va servir per inaugurar oficialment les obres. Unes obres que han comportat una inversió total de 18 milions d’euros (9,3 per als treballs pròpiament dits i 8,7 per a les expropiacions que es van haver de fer prèviament), i que permetran millorar molt la fluïdesa de trànsit a l’accés de la ciutat des del litoral nord.

Durant l’acte, Calvet va remarcar que aquesta és una actuació «vital per a Figueres i per al país», ja que és una nova porta de connexió del municipi amb el territori i, alhora, una obra d’enginyeria «magnífica, feta amb criteris de sostenibilitat». I l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va recordar que es tractava d’una reivindicació «històrica» per al municipi, que ara veurà atenuats els col·lapses de trànsit, sobretot en èpoques turístiques. I és que la C-260 registra una mitjana anual d’entre 21.000 i 24.000 vehicles al dia, xifra que pot ascendir fins als 43.000 durant el mes d’agost.

Les obres, que van començar el 2016, han consistit en la duplicació de l’últim tram que quedava de la carretera -d’uns 750 metres- des de la rotonda de Vilatenim fins a l’enllaç amb l’N-II. El nou tronc central està format per dos carrils per sentit de circulació i, a més, està adaptat per al futur desdoblament de l’N-II.

Precisament d’aquest tema també en va parlar el conseller durant la inauguració. Calvet proposa abordar amb l’Estat el «greuge històric» de l’N-II. Va recordar, però, que abans de posar sobre la taula els «deures pendents» que l’Estat té amb Catalunya en matèria de carreteres, el president català, Quim Torra, s’ha de reunir amb l’espanyol, Pedro Sánchez. «Hem de veure si estem davant d’un govern de l’Estat que és hereu del 155 o un que vol afrontar la problemàtica política del nostre país», va dir Calvet, que va afegir que «quan puguem abordar temes sectorials, posarem sobre la taula de nou la necessitat de fer-ho».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li