Impulsen una ruta de 80 km que enllaça Roses i Argelers en 10 trams

0
1428

El projecte vol donar a conèixer el patrimoni natural, cultural i històric de diverses zones del litoral fronterer


 

Els ajuntaments de Roses, Cadaqués, el Port de la Selva, Llançà, Colera i Portbou, la Communauté de Communes Albères-Côte Vermeille-Illibéris (integrada per 15 municipis de la Catalunya del Nord) i les oficines de turisme del territori, han impulsat el Projecte Eurodistricte del sender litoral entre Roses i Argelers. L’objectiu: donar a conèixer el patrimoni natural, cultural i històric d’aquests municipis. I ho faran a través de la ruta de 80 km que els enllaça.

El projecte és fruit del treball conjunt entre els ajuntaments i pretén posar en valor les riqueses i els atractius turístics de la costa catalana i la connexió entre dos països a través de la natura, entre Argelers i Roses. En total, es proposen 10 trams de ruta consultables a través del portal web https://rando.tourisme-pyrenees-mediterranee.fr/, que inclou una extensa informació sobre els diferents punts d’interès, itineraris a seguir, etcètera.

D’aquests trams, cinc passen per l’Alt Empordà. El primer va de Roses a Cadaqués; el segon, de Cadaqués al Port de la Selva; el tercer, del Port de la Selva a Llançà; el quart, de Llançà a Colera, i el cinquè, de Colera a Cervera de la Marenda.

El web ofereix informació tant de rutes a peu per fer senderisme com per a la pràctica del submarinisme, amb informació detallada de característiques, grau de dificultat, distància, profunditat i què es pot veure a cada localització. Permet també visionar els itineraris en 3D, descarregar mapes i rutes, etc. A més, s’ha editat material gràfic en format paper, que en el cas de Roses es troba disponible a l’Oficina de Turisme. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li