Imatge i psicologia s’uneixen a l’exposició ‘Mir-art-te & Em-poder-Art’

0
766

La mostra es pot veure al Centre Cívic de Figueres, i ofereix una mirada constructiva sobre l’empoderament femení


A vegades no cal anar a una galeria o a un museu per gaudir d’una excel·lent mostra artística. L’art i la cultura escapen sovint dels espais tradicionals, i els podem trobar en per exemple un centre cívic com el de la Creu de la Mà de Figueres. Aquest centre acollirà fins el proper 14 de febrer el projecte fotogràfic Mir–art–te & EM–PODER–ART, de Lluís Carballo i Cèlia Mach. Es tracta d’un recull d’imatges efectuat per Carballo, on les models encarnen una característica femenina de forma natural. Instantànies que mostren l’essència femenina en dones fortes, poderoses, sensuals i magnètiques.

Mir–art–te & EM–PODER–ART utilitza la fotografia com a mirall, amb la intenció de potenciar aspectes positius, augmentar l’autoestima i fer créixer l’empoderament. Una mirada constructiva sobre l’empoderament femení.
Tot i que la mostra ja està oberta al públic, l’acte de presentació està previst per l’11 de febrer a les 19 h. Hi participaran l’autor Lluís Carballo, el psicòleg Rubén Sàez i el poeta Tigre, que oferiran una xerrada foto-psico-poètica, al voltant de la mostra.

LES MODELS. La mostra conté imatges d’una variada gamma de dones, amb edats, condició social i professions ben variada, però que comparteixen un eix comú: cap d’elles havia fet mai abans un shooting. Aquest fet podria suposar un repte per a Carballo, però «en general ha estat fàcil. La clau és anar-se adaptant. Vaig tenir la sort que la gent va confiar molt amb mi . Les sessions duraven una hora i mitja aproximadament, i la feina més gran va venir després en l’edició», comenta.

De fet, elles han estat la peça clau de la mostra «amb les models a qui he fet les fotos he aconseguit complir el meu objectiu; augmentar-lis l’autoestima i ajudar-les a sortir de situacions que tenien travades. Podríem dir que ha estat una mica de psicoteràpia d’alguna manera. Entre aquestes persones hi ha històries molt dures» puntualitza.

EL PRECEDENT. Aquesta mostra va formar part del tancament del IX Mirador Photo de Garrigàs celebrat el setembre passat. Això ha permès a Carballo obtenir-ne una primera valoració «recordo una sala plena a vessar, això va ser molt gratificant». Les primeres impressions també són bones, «d’entrada a la gent li atrau la foto, quan després veuen el text, i els expliques l’objectiu del projecte, veus com la cara va canviant. Al públic li agrada».

Precisament, aquesta profunditat de la mostra fa que el contingut sigui doblement estimulant per l’espectador, que pot captar la proposta tant en el camp artístic com social.

Per a l’autor hi ha un canvi quan el públic «aprofundeix en la proposta, els hi sembla interessant i encara els grada més. En general ha funcionat força bé, estic satisfet. Tant la Cèlia com jo estem molt contents del que hem aconseguit. L’art està per ser útil».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li