Imaginant el 2050

0
501

L’Ajuntament de Figueres acaba de posar en marxa el procés de participació ciutadana més important que ha impulsat mai fins ara. Es tracta d’un gran pla que busca definir com volen els figuerencs que sigui la seva ciutat al 2050, sobretot en termes energètics i mediambientals.
El programa s’emmarca en el projecte europeu Imagine. Low Cost Energy Cities, que té un pressupost global d’1,45 milions d’euros (a Figueres s’hi destinaran 116.175 euros, el 75% dels quals estaran finançat per la Unió Europea a través de l’Interreg IVC). A part de Figueres, també participaran a l’Imagine Munic (Alemanya), Lille (França), Dobrich (Bulgària), Milton Keynes (Regne Unit), Odense (Dinamarca), Bistrita (Romania) i Mòdena (Itàlia), i l’objectiu és establir una metodologia conjunta entre totes aquestes ciutats per conscienciar veïns, empreses i organismes que cal fomentar una nova cultura energètica basada en l’estalvi, les energies renovables i la producció distribuïda.
El regidor de Medi Ambient de Figueres, Pere Giró, assegura que “no és un projecte de govern, és un projecte de ciutat”, ja que l’horitzó es fixa a 37 anys vista. En aquest sentit, Giró el qualifica de “força ambiciós”, i especifica que la idea és que al 2050 la ciutat sigui sostenible, més o menys autosuficient energèticament parlant, i que pugui generar llocs de treball a través de l’energia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li