Il·luminació estratègica

0
1053

L’efecte d’una llum determinada sobre una superfície crea la il·lusió que aquesta perd la seva materialitat i es converteix en alguna cosa etèria com l’aire.

Poètiques superfícies retroil·luminades
En aquesta casa, anteriorment hi havia un mur que dividia l’espai. Aquest mur ha desaparegut i s’hi han ubicat miralls i volums de vidre que delimiten subtilment les estances i permeten crear una sensació d’espai i on la llum és l’eix principal.
Les caixes de vidre adossades a la paret van ser pensades com a caixes de llum i adquireixen múltiples tonalitats gràcies als filtres de colors instal·lats a l’interior.
El reflex de la llum natural, que penetra a tota la casa, varia el color d’aquestes peces de vidre, que es mimetitzen amb el to de la llum. Gràcies a això, l’espai agafa un aire poètic que es contagia a tot l’ambient.

La il·luminació fa que el mobiliari floti
La llum és necessària perquè la matèria es manifesti i sigui visible. Però també aconsegueix desmaterialitzar-la, és a dir, fer que els objectes flotin. És el que succeeix en aquesta casa: alguns mobles, com per exemple el banc del menjador i el moble sobre el que se situa el rentamans, queden suspesos a l’aire mitjançant la col·locació d’il·luminació en forma de sòcols. D’aquesta manera la llum es mostra ella mateixa, sense il·luminar no desvetlla el material al que dóna llum, i enganya la nostra vista creant falsos volums.
 
MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li