Ideen un pla per dinamitzar comercialment i urbanísticament l’entorn del carrer Sant Pau

0
1254

En els pròxims anys s’hi combinaran els projectes públics executats pel consistori amb el foment d’iniciatives privades


 

L’Ajuntament de Figueres ha ideat un pla de dinamització urbana, comercial i d’immobles per donar vida a la zona compresa entre la plaça Ramon Muntaner i la Rambla, i entre el carrer Sant Pau i l’avinguda Salvador Dalí. Es tracta del Pla de Rehabilitació de l’Eix Sant Pau Centre, que aplicarà el mateix model que el Pla del Centre Històric: en els pròxims anys s’hi combinaran la millora de la qualitat urbana amb el foment d’iniciatives privades.

Des del punt de vista públic, algunes de les actuacions ja s’han fet, com ara la reurbanització del primer tram del carrer Muntaner i de la plaça de l’Institut o la reforma de la Sala Erato. D’altres _com la reforma de l’antic cinema Las Vegas, les obres de l’edifici que agruparà els Serveis Socials [vegeu destacats] o l’arranjament de cruïlles entre la plaça Triangular i el carrer Sant Pau_ s’estan fent. I un tercer grup, com la reforma integral del carrer del Col·legi, s’han projectat per als pròxims anys.


Pel que fa a l’àmbit privat, el pressupost que l’equip de govern proposarà per al 2018 incloure una partida de 400.000 euros per subvencionar la rehabilitació de façanes, l’obertura de nous comerços, les millores de l’eficiència energètica i les millores de cobertes i tancaments d’edificis. I aquestes intervencions se sumaran a altres negocis que ja s’han anat implantant en els darrers anys a l’entorn.

Això no obstant, l’alcaldessa, Marta Felip, admet que a la zona també hi ha un punt negre que caldrà eliminar: un bar del carrer Sant Pau que “pertorba la convivència” de la zona i ja acumula desenes de denúncies. De moment encara no es pot actuar legalment, però Felip assegura que “no defallirem fins que aconseguim el tancament d’aquest bar”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li