Iceta recorre la Figueres més daliniana

0
762

El ministre espanyol de Cultura i Esport va visitar l’Ajuntament, el Museu Dalí, el del Joguet i la casa natal del pintor


El ministre espanyol de Cultura i Esport, Miquel Iceta, va recórrer diversos espais culturals de Figueres en la visita institucional celebrada el passat dijous a la ciutat. El punt de partida va ser a l’Ajuntament, on va signar el llibre d’honor de la ciutat i se li va fer entrega d’una petita rèplica de l’Ictineu de Narcís Monturiol. La visita va continuar al Teatre Museu Dalí, on el ministre, acompanyat de l’alcaldessa, Agnès Lladó, i del vicealcalde, Pere Casellas, va gaudir dels diferents espais del museu amb uns guies de luxe, el president de la fundació, Jordi Mercader, i la directora dels museus Dalí, Montse Aguer. Una vegada finalitzat l’itinerari, Iceta va recalcar «la immensa sort de Figueres per ser l’espai on el llegat de Dalí és més potent i extens i el podem gaudir i intentar gaudir i comprendre’l». Iceta també ha posat en valor la «contribució» que la Fundació Gala-Salvador Dalí ha fet a la ciutat i a la cultura amb el llegat de l’artista.

La visita ha seguit pel Museu del Joguet, aquesta vegada acompanyat pel director de la institució, Josep Maria Joan. El darrer espai visitat per Iceta ha estat la casa natal del pintor, que aviat encararà la recta final de les obres de remodelació per obrir-la al públic. «Crec que és molt important cuidar al màxim tot el potencial i tot el patrimoni, i la restauració i posada a disposició del públic de la casa natal és fonamental, hi apostem i ho seguim molt de prop», i ha afegit: «Figueres és mes que Dalí, però Dalí és molt Figueres».

ELS JOCS. Preguntat també pel tema dels Jocs Olímpics d’Hivern, Iceta afirma que no és massa «partidari» de la consulta, tot i que es mostra molt «respectuós» amb les decisions de les administracions. El ministre ha insistit que «l’objectiu ha de ser aconseguir la candidatura i tota la resta és secundari».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li